Miroslav Horák
2. května 2009 • 11:40

Na Slováky i s Eliášem

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Tanko tvrdě dojel Holeše, po zásahu VAR dostal červenou kartu!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Přílet do Curychu kolem 8. hodiny ráno, cesta do klotenské arény, úprava hokejek, debata s trenéry, oběd, spánek, zápas. Program Patrika Eliáše byl po sobotním doletu do Švýcarska abnormálně těžký. Jisté je, že dnes od 16:15 nastoupí k utkání se Slovenskem.



Na stadionu se poslední posila národního týmu pro mistrovství světa dohodla, že do zápasu naskočí, přestože musí přemáhat únavu z dlouhé cesty. „Pokud budeme s trenéry cítit, že bych byl prospěšný hned v tomto zápase, samozřejmě nastoupím,“ říkala hvězda New Jersey Devils ještě před schůzkou s českými kouči.

Eliáš je po Michálkovi druhou akvizící v posledních dvou dnech, které se připojili k mužstvu. Opora Devils by měla hrát v útoku s Plekancem a Michálkem.

Reprezentace už je kompletní, čítá 3 gólmany, 7 beků a 15 útočníků. Bek Zdeněk Kutlák včera opustil výpravu a odcestoval domů.



Eliáše zmáhá únava, ale nic nenadělá. Když včera večer v New Yorku nasedal do letadla, věděl, že probdí celou cestu. „Nespal jsem, jako obvykle. Zvlášť, když ještě před odletem máte dvouhodinové zpoždění kvůli poruše. Také počasí nebylo v New Yorku moc příjemné,“ usmál se trochu hořce.

Spánkový deficit teď musí dohnat v Klotenu. „Budu se teď snažit aspoň na hodinu usnout a to manko nějak dohnat,“ plánoval před obědem. „Ale časový posun do Evropy je trochu komplikovanější. Fyzicky se ale necítím unavený, jenom z toho přeletu. Jinak nemám být z čeho unavený, čtyři dny jsem nebyl na ledě.“

Na nesmírně důležitý duel se Slovenskem se dokáže nachystat. „Je to jen o tom psychicky se připravit na zápas. Hrát jednoduše a nějakým způsobem pomoci,“ řekl útočník, jehož Devils senzačně vypadli v prvním kole Stanley Cupu s Carolinou.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud