6. května 2009 • 16:13

Eliáš: Chci dát Švédům zase gól!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - "Věříme v postup. Doufám, že zítra dám Švédům gól, zatím mi to tam pokaždé spadlo," hýřil Patrik Eliáš odhodláním a optimismem před zítřejším čtvrtfinále.



Určitě bude také spoléhat na své kolegy v útoku, kteří mu prý skvěle sekundují. "Spolupráce s Pleky a Milanem mi vyhovuje, oba dva jsou mladí, zodpovědní kluci, šikovní... Chtějí vždy udělat maximum."

Slova chvály pěl i na mladíka s maskou, který hají českou branku. "Myslím si, že Kuba Štěpánek chytá fantasticky. Soupeři nebyli tak silní, ale i ti slabší se musí porážet. A on zachytal, když měl."

Patrik si také během hry najde čas poslechnout hudbu v přerušení a ne vždy mu hrají do noty. Naopak hudbu v kabině si pochvaluje. "Rap, pop music, správný mix. Z českých je to třeba Dan Landa, občas zazní Kája Gott."

Mimo otázek týkajících se šampionátu se dostalo i na Patrikovo působení v zámoří. Jeden ze čtenářů se Patrika zeptal, kterého z rozhodčích v NHL považuje za nejlepšího. Dostalo se mu velice zajímavé odpovědi. "Žádného. My jako hráči nemáme rádi žádné rozhodčí." Nutno říci, že svou odpověď doprovodil "smajlíkem".

Patrik Eliáš při on-line rozhovoru v hotelu Ambasador.
Patrik Eliáš při on-line rozhovoru v hotelu Ambasador.


Eliáš také prozradil, že za tři roky se v NHL chystá další stávka a tak sám neví, zda dokončí svoji smlouvu, která mu má běžet další čtyři roky. Právě proto uvažuje, že by kariéru dokončil někde v Evropě. "Nevylučuju, že bych si ještě na konec kariéry zahrál někde jinde."

Na otázku, zda se může Dominik Hašek někdy vrátit do zámoří, odpověděl bez vykrucování. "Jsou typy lidí, kteří sport mohou dělat dlouho, kondici na to mají. Ale na rovinu říkám, že rozdíl mezi NHL a českou ligou je velký."

Celé znění online rozhovoru najdete zde:

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud