3. května 2011 • 22:31

Slováci padli s Ruskem, do osmifinále bez bodu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
45
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slovenska prohráli v posledním utkání základní skupiny A na domácím mistrovství světa v Bratislavě s Ruskem 3:4 a jdou do osmifinálové skupiny E bez bodového zisku. Sborná si do další fáze, kde oba celky narazí i na Česko, přenese tři body. Zápas obratů rozhodl ve 44. minutě Alexej Morozov, dvakrát se za vítěze trefil Ilja Nikulin a tři asistence zaznamenal Ilja Kovalčuk.



Rusové, kteří nastoupili bez zraněného útočníka Těreščenka, se už v 58. vteřině ujali vedení, když Kovalčuk přenechal kotouč na levém kruhu Radulovovi a ten střelou k pravé tyči překonal gólmana Haláka.

Za půl minuty ale domácí, dnes už v sestavě i s bekem Višňovským, vyrovnali: Nagyho střelu Nabokov vyrazil před Šatana a ten trefil puk ze vzduchu do odkryté branky.

Slováci byli střelecky aktivnější, ale sborná strhla na konci úvodního dějství vedení opět na svou stranu. Afinogenov se svým pokusem ještě neuspěl, v 19. minutě Kovalčuk přihrál na modrou čáru Nikulinovi, jehož ránu sice ještě Halák tečoval lapačkou, ale od levé tyče se puk odrazil do branky.

Nabokov na tento puk nedosáhl
Nabokov na tento puk nedosáhl


V druhém dějství se Slovensko po trestech Bartečka na dvě plus dvě minuty a následně Mariána Hossy ubránili pět a čtvrt minuty v oslabení, z toho 45 vteřin ve třech. Největší možnost měl Morozov, ale Halák zasáhl.

Slováci pak mohli zavelet k obratu, v polovině utkání po Demitrově přihrávce mezi kruhy precizně zakončil blafák Gáborík a v 33. minutě vyhnal Nabokova z branky střelou přes beka Nagy.


Po faulech Šatana a Surového se Slovensko ubránilo na konci druhé části 50 vteřin v třech proti pěti, ale v klasické přesilovce už Rusové v udeřili, když si díky další povedené ráně připsal svou druhou trefu v utkání Nikulin.

Ve 44. minutě nejdříve zastavila Surové střelu horní tyč a vzápětí zůstal před Halákem nepokrytý Morozov a Rusové strhli vedení zase na svou stranu.

Slováci čekali na svou první přesilovku až do 45. minuty, vzápětí hráli dokonce 52 vteřin v pěti proti třem. Nevyužili ani další početní výhodu, když proti Gáboríkově střele zasáhl Barulin. Následně se Slovensko ubránilo při Nagyho trestu a v závěrečném náporu už ztrátu nesmazalo.

Skupina A (Bratislava):

Slovensko - Rusko 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Šatan (Nagy, Jurčina), 31. Gáborík (Demitra), 33. Nagy (Majeský, Višňovský) - 1. Radulov (Kovalčuk, Tjutin), 19. Nikulin (Kovalčuk, Tjutin), 39. Nikulin (Kovalčuk), 44. Morozov (Aťušov, Kajgorodov).
Rozhodčí: Lärking, Persson (oba Švéd.) - Carlson, Murchison (oba Kan.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 9314.

Sestavy:

Slovensko: Halák - Jurčina, Baranka, Podhradský, Štrbák, Majeský, Graňák, Višňovský - Gáborík, Demitra, Marián Hossa - Zedník, Bartečko, Handzuš - Šatan, Stümpel, Nagy - Marcel Hossa, Surový, Radivojevič - Ružička. Trenér: Glen Hanlon.

Rusko: Nabokov (33. Barulin) - Nikulin, Bělov, Aťušov, Tjutin, Kalinin, Kornějev, Kulikov, Jemelin - Morozov, Zinovjev, Zaripov - Radulov, Gorovikov, Kovalčuk - Arťuchin, Kajgorodov, Afinogenov - Kuljomin, Tarasenko. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Tabulka:

1. Německo 3 2 1 0 0 9:5 8
2. Rusko 3 2 0 0 1 10:9 6
3. Slovensko 3 1 0 0 2 9:9 3
4. Slovinsko 3 0 0 1 2 7:12 1




Vstoupit do diskuse
45

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud