6. května 2011 • 19:20

Němci poprvé padli, Finsko uspělo v nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Německa podlehli v osmifinálové skupině E na mistrovství světa v Bratislavě Finsku 4:5 po samostatných nájezdech a připsali si první porážku na turnaji.



Rozhodl o tom ve čtvrté sérii rozstřelu Mikko Koivu. Svěřenci Uweho Kruppa se však po večerní výhře Česka nad Slovenskem přesto posunuli se sedmi body definitivně do čtvrtfinále. Finové budou v sobotu bojovat o play off se Slovenskem.

Finové se radovali z nejrychlejší branky turnaje, když si ve 13. vteřině srazil Ruutuovu přihrávku nešťastně do vlastní branky německý obránce Dietrich. Seveřané měli převahu a v sedmé minutě trefil Granlund tyč.

Na druhé straně nadělalo Lassilovi problémy Bartovo nahození. V 15. minutě se Němci dočkali vyrovnání, když se dokázal prosadit před Endrasem hákovaný Rankel. Před pauzou ještě málem otočil stav v přesilovce Dietrich.

V druhém dějství se Finové nejdříve ubránili v dalším oslabení, ale ve 27. minutě dostal Kruppův tým do vedení tečí Gogullovy střely od modré čáry Schütz. Za 64 vteřin vedli Němci už 3:1, když Lassilu prostřelil z levé strany Hospelt. Finský kouč Jukka Jalonen reagoval oddechovým časem a hned vzápětí měl možnost Granlund.

Němci pak ještě přečkali oslabení, ale ve 31. minutě tečoval Granlundovo nahození Pesonen. Finové se tlačili za vyrovnáním, další přesilovku nevyužili, ale v 39. minutě smazal ztrátu při signalizovaném vyloučení po Pesonenově přihrávce volný Immonen. Za 56 vteřin vrátil Německu vedení Reimer a Lassilu ve finské brance vystřídal Vehanen.

Finové v závěrečné části bojovali o vyrovnání, ale ve 48. minutě mohli být rádi, že Mauer přestřelil v šanci branku. Necelých šest minut před koncem třetí třetiny vyrovnal zblízka Ruutu. Prodloužení nerozhodlo a v nájezdech zajistil Finům důležitý druhý bod Mikko Koivu.

Německo - Finsko 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 3:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
15. Rankel (Wolf, Hospelt), 27. Schütz (Gogulla, Mauer), 28. Hospelt (Lavallee, N. Goc), 40. P. Reimer (Braun, Müller) - 1. T. Ruutu (M. Koivu, Lepistö), 32. Pesonen (Granlund, Puistola), 39. Immonen (Pesonen, Niskala), 55. T. Ruutu (Pesonen, Lepistö), rozhodující sam. nájezd M. Koivu. Rozhodčí: Olenin (Rus.), Reiber (Švýc.) - Carlson (Kan.), Valach (SR). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 9255.
Německo: Endras - Krueger, Dietrich, Holzer, Braun, Lavallee, Hördler, N. Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Greilinger, Ullmann, Müller - Tripp, Schütz, Gogulla - Kink, Barta, P. Reimer - Mauer. Trenér: Uwe Krupp.
Finsko: Lassila (40. Vehanen) - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Puistola, Väänänen, Kukkonen, Jaakola - T. Ruutu, M. Koivu, Aaltonen - Komarov, N. Kapanen, Lahti - Granlund, Immonen, Pesonen - Pihlström, Pyörälä, Nokelainen. Trenér: Jukka Jalonen.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud