6. května 2011 • 22:54

Slovensko nad propastí! Domácím hrozí vyřazení

Autor: jon, mir, zej
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nad Tatrou se neblýská, nad Tatrou se pořádně zatáhlo, proudí liják slz a vybuchují přívaly vzteku! Slováci po prohře s Českem v osmifinálové skupině zůstávají bez bodu. Domácímu týmu čím dál reálněji hrozí, že vypadne už před branami čtvrtfinále. Svůj osud navíc Slováci nemají ve svých rukou, spoléhat se musí i na výkony ostatních týmů.



Slovensko se potápí ve zmaru, do čtvrtfinále má v tuto chvíli daleko. Tým Glena Hanlona by musel porazit Finy i Dány za tři body a doufat, že tým Suomi s Rusy uhraje maximálně bod.

"V sobotu je čeká klíčový zápas s Finskem, budou mít v nohou těžké utkání s Českem. Přál bych si, aby postoupili dál, ale už jim moc nevěřím. Budou to mít strašně těžké," myslí si Tomáš Vlasák, který utkání komentoval pro iSport.cz.

Katem Slováků může být právě český tým. V pátečním derby Jágr a spol. svého soupeře zválcovali, celý zápas byli jasně lepší. Domácím fandům, ač své miláčky povzbuzovali sebevíc, zbyly pouze oči pro pláč.

"Hodně mě zklamali. Čekal jsem od nich napadání, agresivitu, jejich obrovské nasazení, které předvádí v každém zápase proti Čechům. Nic z toho ale nepředvedli, hráli ustrašeně, bojácně," hodnotí výkon Slováků trojnásobný mistr světa.

Manželka Tomáše Rolinka fandí při zápase Česko - Slovensko
Manželka Tomáše Rolinka fandí při zápase Česko - Slovensko

Slováci sice do turnaje vlétli výhrou se Slovinci, díky prospanému úvodu ale ztratili zápas s Německem. Pak se až do konce rvali o výsledek s Ruskem, na body ovšem znovu nedosáhli. Ztráta s Českem je tedy jejich třetí prohrou na turnaji v řadě.

"Největší problém mají v obraně. Vyjma Višňovského vzadu nemají jediného kvalitního hráče. Defenziva je jejich nejslabší stránkou, to se proti Česku jednoznačně potvrdilo," všiml si Vlasák.

Přitom Slováci na turnaji mají většinu hvězd, které je před rokem na olympiádě ve Vancouveru dotáhly až do semifinále. "Těžko už dají dohromady lepší tým. Vyjma Cháry a některých dalších beků už o nikom nevím. O to víc mě překvapilo, že takhle ztrácí," hodnotí nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku extraligy počínání Slováků.

Domácímu týmu tak zbývá jediné. V sobotu porazit Finy, v pondělí vyřídit Dánsko a modlit se. Svíčka poslední naděje ještě nezhasla. Ale je pravda, že nad Tatrami se povážlivě smráká...

Vstoupit do diskuse
16

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud