6. května 2011 • 23:47

Jágr po Slovensku: Hrajeme jak Barcelona!

Autor: mir, spo
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tíha zoufalého boje o postup do čtvrtfinále domácího mistrovství světa svázala slovenským hokejistům nohy. A také parádný výkon českých hokejistů. Aspoň podle Jaromíra Jágra, který se po českém vítězství 3:2 zamýšlel i nad psychikou soupeře.



"Hráli jsme fakt dobře. Hrajeme jako Barcelona, akorát nám první dvě třetiny chyběl Messi," vtipkoval po bratrovražedném boji se Slováky hvězdný Jágr.

"Byli jsme daleko rychlejší na puku, i souboje jsme měli pod kontrolou," chválil elitní útočník výkon českého výběru. "Stejně ale záleží na tom jednom zápase, a to je čtvrtfinále."

Třetí třetina byla z českého pohledu asi klíčová?

"Hokej se hraje na góly, ale my měli převahu celý zápas. Pak jsme to změnili, že budeme víc střílet, než se točit v rozích. Ale kdybychom stříleli dřív, ve druhé třetině, kdy jsme měli puk pod kontrolou, tak by to bylo lepší."

Nečekali jste víc od Slováků?
"Bylo vidět, že na tom nejsou dobře. Ani se netlačili do útoku a čekali. Není se čemu divit. Psychika dělá hodně. Když víš, že zápas musíš vyhrát a nesmíš udělat chybu, abys postoupil do čtvrtfinále, tak to se hraje těžko a je jedno, jakého máš hráče. Pak je jedno, jestli máš dvacet nejlepších hráčů na světě, pořád je to pak těžké."

Vy jste byl v pohodě?
"Celé naše mužstvo vypadalo dobře, byl to náš den. Osobní souboje, obratnost, souboje jeden na jednoho. Držení puku. Prostě to byla paráda, ale zítra to může být jinak."

Ladislav Nagy se před Jakubem Voráčkem raduje z vyrovnání na 1:1
Ladislav Nagy se před Jakubem Voráčkem raduje z vyrovnání na 1:1

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud