7. května 2011 • 09:07

Višňovský: Poslouchat českou hymnu bolelo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští hokejisté se po páteční porážce od českého týmu ocitli na domácím mistrovství světa na pokraji vyřazení v osmifinálové části turnaje. Ambiciózní tým kouče Glena Hanlona věřil, že bude před vlastními fanoušky v Bratislavě bojovat o medaile, po třetím nezdaru za sebou však nemá ve svých rukách ani postup do čtvrtfinále.



Slováci potřebují dnes k uchování šance na postup porazit Finsko a zároveň poté v pondělí doufat v pomoc Ruska.

"Musíme všechno hodit za hlavu, čeká nás ještě důležitější zápas proti Finsku a uděláme vše proto, abychom vyhráli," řekl obránce Ľubomír Višňovský po prohře 2:3 s českým týmem. Slovensko potřetí za sebou podlehlo o gól.

"Dáme hlavy nahoru a budeme bojovat. Nesmíme ale hlavně číst noviny," podotkl nejproduktivnější bek základní části NHL v této sezoně. Višňovský předpokládá, že slovenští hokejisté budou terčem kritiky.


"Máme dost zkušený tým na to, abychom v sobotu podali špičkový výkon. Musíme načerpat sílu a energii," burcoval hráč Anaheimu spoluhráče i fanoušky.

V pátek domácí reprezentace na český tým nestačila, a přestože prohrála jen o gól, byla po většinu zápasu horší. "Nedokážeme se dostat do šancí, vytvořit si tlak. A když se do nich dostaneme, tak nám puk skočí nebo to rozhodčí zastaví," uvedl Višňovský.

"Nemáme štěstí, nehrajeme jednoduché akce, jednoduše nestřílíme a na všechno se nadřeme. Je to trošku frustrující," přiznal. "Když jsem na konci zápasu poslouchal českou hymnu, tak to bolelo. Nehráli jsme špatně, ale Češi byli hokejovější," řekl.

Ofenzivně laděný bek, který Slovensko na domácím MS posílil i přesto, že není zdravotně fit a musí hrát "pod injekcemi", si dobře uvědomoval, že zejména ve druhé třetině byla česká dominance na ledě patrná.

"Měli jsme tam pět sedm hluchých minut. Říkal jsem si ale, ať radši hrajeme ošklivý hokej a vyhrajeme, než hezký s porážkou. Ve třetí třetině jsme ale dostali dva góly a bylo rozhodnuto. Češi hráli vzadu disciplinovaně, do ničeho nás nepouštěli," uvedl Višňovský.

Slovensku se ani ve čtvrtém zápase na turnaji nedařily přesilové hry, stále mají na kontě jen jednu proměněnou početní výhodu. Horší procentuální úspěšnost mají jen Bělorusové.

"Měli jsme v přesilovkách i nějaké šance, stříleli jsme. Byli jsme domluveni, že budu střílet z lajny (od modré čáry), ale středový hráč byl vždy přede mnou, takže jsem musel puk posouvat," uvedl Višňovský, jenž zároveň uznal, že český tým hrál dobře takticky.

Ladislav Nagy se před Jakubem Voráčkem raduje z vyrovnání na 1:1
Ladislav Nagy se před Jakubem Voráčkem raduje z vyrovnání na 1:1

Vstoupit do diskuse
10

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud