Miroslav Horák
8. května 2011 • 05:17

Na MS zní samé pecky. Moravanka, David i Gott

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z reproduktorů se line dechovkový šlágr od Moravanky a přes devět tisíc lidí na tribunách tančí. Návrat do minulosti. Rozcvička před spartakiádou? Ne. To jen DJ Martin v Orange Aréně pouští vybrané pecky.



Čeští fanoušci i hokejisté nedají dopustit na jeho play list. A pokaždé se těší na další nový kousek z dílny oficiálního diskžokeje šampionátu, který vyhrává na hokejových zápasech místního Slovanu šestnáct let v kuse.

Své vlastní jméno tají, správně chápe, že i pro něj je bratislavský turnaj skvělou reklamou. Zvlášť, když z tábora Hadamczikovy party a jejích obdivovatelů prší samá chvála na výběr převážně československého popu. Proto pouze DJ Martin.

„Byl jsem velmi potěšený,“ pokyvuje hlavou, když se mu připomenou pochvalná slova z české kabiny. Třeba kapitán Tomáš Rolinek je zarytým příznivcem hudební produkce na stadionu. „Cítíme se tu jako doma, je to moc milé, že nám hrají české šlágry,“ nadchl se vůdce týmu hned po prvním utkání.

Co často hraje Čechům
Michal David – Discopříběh
Helena Vondráčková – Sladké mámení
Karel Gott – Lady Karneval
Chinaski – Tabáček
Není nutno, není nutno…
Moravanka
Pat a Mat

„Jsem moc rád, že se tu Češi cítí tak dobře. Tento turnaj je pro mě vrcholem kariéry, cítím zadostiučinění. Pořád k sobě zkrátka máme blízko,“ vypráví diskžokej.

Blízko asi ano, ovšem jak pro koho. Jak už to bývá, mnohým jsou naopak jeho nápady trnem v oku. DJ Martin už si vyslechl uštěpačné poznámky, že Čechům pomáhá naladit pohodu, což se Slovensku do krámu zrovna nehodí…

Proto před včerejším žhavým derby raději vsadil na jinou kartu. Na slovenskou. „Domácí jsou domácí, samozřejmě musí dostat přednost,“ těšil se na federální bitvu a plánoval, co Demitrově družině pustí. „Osvědčené je Macejko, lidi se chytají i na Gladiatora, hraju Desmody, občas Rytmuse, ze starších věcí Tublatanku a Team,“ vyjmenovává.

V případě Čechů správně odtušil, že s Michalem Davidem ani Helenou Vondráčkovou neprohloupí. Ať je to, jak chce, nástup s Discopříběhem dokáže halu rozburácet do slušných hodnot. „Vsadil jsem na osvědčené hity,“ uvažuje správně DJ Martin.



Přehled si udělal z dřívějších návštěv českých stadionů. „Byl jsem v Brně na hokeji, na Slavii. Tam jsem si ověřil, že fungují i o něco tvrdší věci. Proto mám připravený Kabát i další kapely. Zápas od zápasu chci atmosféru zlepšovat. Sleduju weby, diskuze fanoušků, zajímám se o to, co by vaši příznivci rádi slyšeli,“ popisuje přípravu.

I risk v podobě Moravanky diskžokejovi vyšel. „Zkusil jsem to a fanoušci se chytili, začali ji hned zpívat. Potěšilo mě, že za to okamžitě vzal celý stadion. Byla to dobrá volba,“ lebedí si Martin.

Ze svého boxu v rohu arény se snaží zpříjemnit zápas každému týmu a jeho obdivovatelům. Z hitparád různých zemí si udělal obrázek. „Rusům se snažím hrát Nas nedogoňat od Tatu, klasikou je Kalinka. Němcům pouštím Nenu a světové zpěvačky Lady Gaga, Jennifer Lopez. U Kanady je ověřený Bryan Adams, v případě Finů nikdy neuděláte chybu s The Rasmus, po gólu diváci perfektně reagují na finskou polku…“

Možná nakonec dojde i na zaprášenou vykopávku z roku 1992. Pro tehdejší mistrovství světa hrané v Bratislavě a Praze vznikl song Victory. Autor? Neznámý. „Tenkrát se hrávala při vítězných zápasech Československa. Ani nevím, kdo to nazpíval, dostal jsem jen nepopsaný singl,“ vypravuje populární postava šampionátu.

Ideální překvápko na finále…

Vstoupit do diskuse
7

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud