9. května 2011 • 12:27

Lener běhá po „úřadech“. Kvůli Arťuchinovi

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co s řádícím monstrem Arťuchinem? Bude ruský pořízek, který v nedělním zápase zranil Milana Michálka a Karla Rachůnka, dodatečně potrestán? Vedení českého týmu na tom usilovně pracuje. Zádrhel je v tom, že disciplinární komise IIHF se spornými zákroky musí zabývat z vlastního podnětu.



Šéf disciplinárky Jan-Ake Edvinsson, který má záležitosti ohledně trestání hráčů na starosti, zatím Jevgenii Arťuchinovi řádění nezatrhnul.

Češi ale svůj boj za spravedlnost nebalí. Slavomír Lener, generální manažer reprezentace, už během nedělního utkání obíhal představitele hokejové federace s žádostí o potrestání ruského útočníka.

V hledišti při tréninku nechyběl Slavomír Lener V hledišti při tréninku nechyběl Slavomír LenerFoto Pavel Mazáč Sport
V pondělí dopoledne ve své snaze pokračoval. Zatím neúspěšně.

„Chceme mluvit přímo i s René Faselem, šéfem IIHF. Zatím nemáme žádné oficiální stanovisko, takže nic nevzdáváme,“ přiblížil Lener.

Edvinson prý zatím totiž tvrdí, že šlo o čisté zákroky ramenem. „Možná máme jiné video než oni,“ prohodil hořce Lener. „Podle nás se tam daly najít hned tři důvody pro další potrestání. Šlo o úder ze strany, mimo kotouč a do hlavy,“ zdůraznil.

Snažil se také zapojit do snahy i finskou výpravu. „Oni totiž s Ruskem ještě hrají, mohli by v tom mít taky zájem,“ vysvětlil.

„Z mého pohledu šlo jednoznačně o hrubé fauly,“ přidal asistent kouče Josef Paleček. Ten byl dopoledne na ledě s několika hráči, kteří vyrazili na dobrovolný trénink.

V kabině už se ukázal i Milan Michálek, který nedělní zápas po střetu s Arťuchinem nedohrál. „Už se cítím líp,“ vzkázal. A stále nechápal, co ruský útočník prováděl. „Byl na ledě jen proto, aby někoho zranil.“

Proti Německu Michálek hrát nebude, dostal volno, stejně tak brankářská jednička Ondřej Pavelec. Poprvé na turnaji si zachytá Jakub Štěpánek, záda mu bude krýt českobudějovický Jakub Kovář, který byl včera dopsaný na soupisku. Jedno místo pro obránce nebo útočníka je stále volné.

Sestava jinak zůstane stejná jako na konci nedělního zápasu, místo nejlepšího českého střelce na turnaji nastoupí Petr Průcha. Karel Rachůnek, kterého Arťuchin taky zmastil, bude hrát, nenastoupí ale Zbyněk Michálek, který má poraněný loket.

Pro čtvrtfinále by ale měli být všichni zmiňovaní v pořádku.

Jevgenij Arťuchin nebezpečně sráží Milana Michálka, který pak zápas s Ruskem nedohrál
Jevgenij Arťuchin nebezpečně sráží Milana Michálka, který pak zápas s Ruskem nedohrál

Vstoupit do diskuse
11

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud