12. května 2011 • 20:53

Pořadatelé na MS zatrhli české písničky!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
82
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karel Gott. Helena Vondráčková. Michal David. Chinaski. I známé české hity se během šampionátu staly koloritem zápasů národního týmu. Ale najednou nic! Už během čtvrtfinále totiž zněly jenom mezinárodní písničky. Důvod? Vedení turnaje ty české totiž zatrhnulo!



Lidé hltali nejenom nádhernou hru českého týmu, ale vlnili se i při známých rytmech. Diskžokej pouštěl ty nejchytlavější české písně, nechyběly ani skladby od Michala Davida nebo Karla Gotta.

Ale najednou nic. Zakázali to totiž šéfové šampionátu! „Stěžoval si někdo z Mezinárodní federace, takže to organizátoři pak zatrhnuli,“ vysvětlil Martin Loukota, manažer národního týmu.



Někomu se nelíbilo, že při utkání Slovensko – Česko znělo z reproduktorů halasné povzbuzování: Slovensko, Slovensko, což bylo brané jakožto nadržování jednomu ze soupeřů. Proto se pak rozhodlo, že se zruší hraní i českých písniček. Aby zase někdo nemohl říct, že při zápasech mají Češi výhodu...

„Je to nařízení, s tím nic neuděláme. I když je pravda, že atmosféra trochu uvadla,“ dodal Loukota.

Jedno z klíčových rozhodnutí. Alois Hadamczik si už na začátku druhé třetiny při přesilovce pět na tři vzal oddechový čas. Povedlo se, Jaromír Jágr zvýšil na 2:0 a zlomil odpor Američanů
Jedno z klíčových rozhodnutí. Alois Hadamczik si už na začátku druhé třetiny při přesilovce pět na tři vzal oddechový čas. Povedlo se, Jaromír Jágr zvýšil na 2:0 a zlomil odpor Američanů


Organizátoři přišli po prvním zápase přímo za vedením české výpravy a ptali se, jaké songy jsou v kabině nejoblíbenější. A také ty pak zněly v ochozech a pomáhaly utvářet báječnou bouřlivou kulisu. Jenže s tím je teď konec.

„Je to škoda, ty písničky byly super,“ lituje i Ondřej Pavelec, český brankářský fantom, který přiznal, že hity při přerušení poslouchal.

„I lidem se to líbilo, byla super atmosféra. Bavili jsme se o tom s Vorasem (Jakubem Voráčkem), že už nic takového při čtvrtfinále s Amerikou nehráli. Hlavně mě překvapilo, že v závěru nebylo nic od Verony,“ s úsměvem připomněl známé duo.

„Ale to nevadí. Rozhodně to není nic, co by nás mělo rozhodit,“ dodal vyrovnaně Pavelec, známý kliďas, kterého jen tak nic nevyvede z míry. A v úžasné formě ho teď udržují i šlágry, které nepocházejí z Česka.

Co naplat, hokej, to je i boj na diplomatickém poli.

Vstoupit do diskuse
82

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud