13. května 2011 • 18:06

Tyčka cink. A na Čechy sáhla smrt…

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

O co lépe druhá třetina nervy drásajícího souboje se Švédy začala, o to hůř mohla pro Čechy skončit. Tým Tre Kronor totiž po vedoucí brance Patrika Eliáše skóre otočil a měl několik báječných příležitostí svůj náskok ještě navýšit.



Očekávalo se, že kdo dá v semifinále mistrovství světa první gól, bude ve velké výhodě. Bohužel pro zápas Česka se Švédskem to neplatilo. Ač šli svěřenci Aloise Hadamczika ve druhé třetině do vedení, po čtyřiceti minutách prohrávali 1:2. A mohlo být ještě hůř…

Švédům pomohlo, že nebyli dole dlouho. A vedoucí gól jim pak dal doslova křídla. Padl po klasickém brejku. Petr Čáslava na modré trochu ze zoufalosti vypálil, jenže trefil jen před sebou stojícího protihráče. Od něj se puk dostal k rozjetému Mikaelu Backlundovi, který s ním prolétl střední pásmo a navedl jej k pravému mantinelu.

 

Odtud pak přes couvajícího Čáslavu poslal na branku střelu se smrtící přesností. Kotouč brnkl o pravou tyčku a jak zapadl do sítě, vyrazil zlatou lahev českého gólmana vysoko do vzduchu. Nešťastný Čáslava jen provinile sklopil hlavu, Ondřej Pavelec neměl šanci.

„Backlund to trefil parádně,“ kýval uznale hlavou expert ČT Martin Hosták.

To však nebylo vše. Tlak Švédů pokračoval i díky přísnému vyloučení Patrika Eliáše. Před Pavelcem roztočili takový kolotoč, až z toho šlo borcům v červených dresech hlava kolem.

Patrik Eliáš nepříjemně dotírá na Patrika Berglunda.
Patrik Eliáš nepříjemně dotírá na Patrika Berglunda.

Karel Rachůnek nakonec místo překonaného Pavelce přikryl puk rukavicí – a sudí agilně nařídil trestné střílení.

Loui Eriksson však naštěstí na Pavelce nevyzrál, finta Petera Forsberga v jeho provedení vypadala jako velmi nepovedená parodie.

Jenže vzápětí šel ven i Milan Michálek a Švédové měli k dispozici skoro minutovou přesilovku pět na tři. I tu však přečkali Češi bez úhony.

A doufali, že bude opět platit starý hokejový zákon, který říká, že kdo nevyužije dvojnásobnou početní převahu, prohraje. Jenže tohle přání vypadalo oproti rozjetým Švédům jen jako sen.

Seveřané prováděli do panikařící české obrany smrtící průniky a přidali další branky, snížení Patrika Eliáše na 2:4 už přišlo pozdě...

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud