6. dubna 2012 • 13:23

K hokejové reprezentaci se v pondělí připojí debutant Tlustý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jiří Tlustý z Caroliny se zapojí do přípravy národního týmu před mistrovstvím světa. Čtyřiadvacetiletý hráč se dohodl s trenérem reprezentace Aloisem Hadamczikem, že se k mužstvu připojí v pondělí 16. dubna a bude bojovat o účast na šampionátu ve Stockholmu a Helsinkách.



"Mluvili jsme spolu, Tlustý s námi začne trénovat před zápasy se Slovenskem. Je to hráč, který umí dát gól. Chci ho vidět, pokud potvrdí výkonnost, zařadíme ho do sestavy pro šampionát," uvedl Hadamczik před odletem do Lotyšska, kde se reprezentace dnes a v sobotu utká s domácím výběrem.

Odchovanec kladenského hokeje ještě za seniorský národní tým nikdy nenastoupil. V NHL odehrál za Toronto a Carolinu přes 200 zápasů a nyní zažívá nejvydařenější sezonu. Někdejší juniorský reprezentant, který se v roce 2006 podílel na zisku bronzových medailí na MS osmnáctiletých hráčů, zatím nasbíral 36 kanadských bodů za 17 branek a 19 asistencí.

Již dříve Hadamczikovi potvrdili start na MS dva hráči z NHL - brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu a útočník Tomáš Plekanec z Montrealu. Oba mají účast na šampionátu jistou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud