13. dubna 2012 • 22:47

Reprezentaci táhne úderné trio z KHL. Vydrží pohromadě i na MS?

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V české hokejové reprezentaci se formuje útočná řada jako řemen. Trojice Kašpar, Novotný a Petružálek společně sehrála teprve tři přípravná utkání, ve všech ale skórovala a v posledním se dokonce postarala o všechny góly. Především díky výkonům tří krajánků z KHL tak v pátek Češi porazili Německo 3:2 po prodloužení.



Novotný a Kašpar se společně znají už z klubu, oba totiž hájí barvy Barysu Astana. S šestadvacetiletým Petružálkem, který vylétl jako kometa především v poslední sezoně, se teprve sehrávají. Vzájemná spolupráce zatím ale klape na jedničku.

„Je jen dobře, že nám to tam padá. Musím pochválit kluky, protože se s nimi hraje fantasticky,“ liboval si po pátečním zápase Novotný, který utkání rozhodnul dvěma brankami.

Lahůdkou byla především jeho trefa na 2:0, při které se do hry postupně zapojilo celé úderné trio.

Kašpar nejdříve dlouhou přihrávkou přes celé pásmo našel Petružálka a ten poté vyzval Novotného ke skórování do odkryté klece.

Kapitán Novotný po zápase zdůrazňoval právě přínos svých kolegů: „Já mám pořád ty defenzivnější úkoly, ale když hrajete s tak šikovnými hráči, tak je to samozřejmě skvělé.“

Tým v příštích týdnech ještě projde podstatnými změnami a doplní ho jak hráči z NHL, tak nejspíš i Roman Červenka. Mohla by ale tato řada ve stejném složení nastupovat i na MS?

„Uvidíme, na to je ještě brzo, máme před sebou další zápasy,“ komentuje podobné úvahy Jiří Novotný.

Zároveň je na něm však znát, jak je v současnosti spokojený: „Dojmy mám perfektní, trenér nám dává důvěru, posílá nás na přesilovky a vzhledem k času, který trávíme na ledě, by bylo dokonce špatné, kdybychom góly nedávali. Hlavně aby to vydrželo,“ doufá.

Další příležitost k procvičení vzájemné souhry dostanou reprezentanti už v sobotu od 16.30, kdy se v Českých Budějovicích hraje druhé utkání dvojzápasu proti Německu.

Němci se radují po vyrovnání v třetí třetině
Němci se radují po vyrovnání v třetí třetině

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud