5. května 2012 • 19:15

Rusko díky dvěma gólům Malkina otočilo duel s Lotyši, vyhrálo 5:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězný vstup do mistrovství světa mají za sebou hokejisté Ruska. Sborná porazila v základní skupině ve Stockholmu Lotyšsko 5:2, přestože po první třetině prohrávala 0:1. Poté ovšem zavelel k obratu hvězdný útočník Jevgenij Malkin, který si připsal tři body za dva góly a jednu finální přihrávku.



Rusové měli od úvodního vhazování převahu a hned v prvních minutách se musel vyznamenat Masalskis v lotyšské brance při Malkinově šanci.

Na druhé straně zahrozil Mikelis Redlihs, jehož vychytal Varlamov. Hrdina tohoto okamžiku ale zaváhal o pár vteřin později, když ho zaskočil Indrasis a poslal Lotyše do vedení.

Jeden z hlavních aspirantů na zlato se začal prosazovat až po polovině zápasu, kdy ho tečovanou ranou v početní výhodě vysvobodil Nikulin.

Za necelé tři minuty už Rusové vedli, když Malkin po perfektní kombinaci využil další přesilovku a ještě před druhou přestávkou dokonal obrat.

Právě Malkin dorážkou na začátku 46. minuty definitivně uklidnil svůj tým třetím gólem, a když se poté prosadil Popov z bezprostřední blízkosti, bylo zřejmé, že Lotyši už se na odpor nevzmůžou.

Přesilovku po vyloučení Nikulina sice ještě využil Daugavinš, jenže poslední slovo měl v 57. minutě Kuzněcov a završil výhru Ruska.

Lotyšsko - Rusko 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 12. Indrasis (Galvinš, Sprukts), 56. Daugavinš (Pujacs, Bartulis) - 34. I. Nikulin (Pěrežogin, Malkin), 37. Malkin (I. Nikulin), 46. Malkin (Popov), 52. Popov (Pěrežogin, Kalinin), 57. Kuzněcov (Kuljomin). Rozhodčí: Kaval (USA), Lewis - Dussureault (oba Kan.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 2589.

Sestavy:

Lotyšsko: Masalskis - Galvinš, K. Redlihs, Bartulis, Cibulskis, Sotnieks, Pujacs, Lavinš - M. Redlihs, Sprukts, Indrasis - Daugavinš, Širokovs, Cipulis - Bukarts, Dzerinš, Meija - Saulietis, Štals, Berzinš - Jass. Trenér: Ted Nolan.

Rusko: Varlamov - I. Nikulin, Nikitin, Kalinin, Jemelin, Denisov, Medveděv - Popov, Malkin, Pěrežogin - Širokov, Dacjuk, Kuzněcov - Kuljomin, Těreščenko, Žerděv - Kokarev, Svitov, Ketov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

Lotyši vstřelili Rusům dva góly
Lotyši vstřelili Rusům dva góly

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud