6. května 2012 • 21:43

Slováci neudrželi emoce a pustili se do sudích: Pískali nám hovadiny

Autor: mjk, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

MS 2012 | Slovenští hokejisté nemohli po prohře s Finskem (0:1) přijít rozhodčím na jméno. Hlavní sudí Rus Bulanov je namíchnul především verdikty ve třetí části. „Tresty byly až příliš jednostranné,“ stěžoval si v zápalu emocí kapitán Zdeno Chára. A přidali se i ostatní.



Komentář k výkonu sudích si neodpustil ani jindy klidný trenér Vladimír Vůjtek. „Není to můj styl, ať je hodnotí jiní. Ale měli jsme tři vyloučení po sobě a to mohlo ovlivnit náš výkon,“ ulevil si český kouč.

Na střídačce v něm plály emoce a Bulanov mu jel ve třetí třetině osobně domluvit. "Upozorňoval mě, že všemu co říkám tak rozumí. Abych si dával pozor na jazyk," citoval Vůjtka deník sme.sk.

Asi nejostřejší slovník zvolil Juraj Mikúš. „V první třetině na nás Fini trochu vletěli a už tehdy jim rozhodčí neodpískali několik faulů při forčekingu, což bylo zvláštní. Nás potom vylučovali za úplně hovadiny,“ nebral si servítky pětadvacetiletý centr pro server sport.sk. Ten se dokonce neostýchal použít titulek „Slovákov v súboji s Fínskom ‘pochovali‘ rozhodcovia.“

Slovenský obr Chára byl spokojen s předvedenou hrou, nezdál se mu ovšem poměr vyloučení, když na straně Slováků bylo uděleno pět trestů, na straně domácích jen dva. "Myslím, že ty tresty byly až příliš jednostranné. Přišlo mi, že až příliš věcí bylo přehlíženo," netajil nespokojenost s rozhodováním ruských sudích Bulanova s Oleninem obránce Chára.

S poznámkou na průběh soudcování přispěchal vedle Cháry i druhý očekávaný lídr mužstva Miroslav Šatan. „Když se kluci z KHL dozvěděli, že budou pískat Rusové, říkali, že to takhle bude,“ řekl pro slovenský tisk veterán.

Po dvou třetinách měli Slováci v bilanci střeleckých pokusů mezi tyče navrch poměrem 23:14, jediným zápisem do střelecké listiny byla ale rána Janneho Pesonena z poloviny osmé minuty.

Slováci mají po dnešku za sebou možná nejtěžší soupeře, na které mohli v rámci základní skupiny narazit. Nevytěžili proti nim ani jediný bod a čekají je kromě jiného zápasy s Američany, kteří dokázali udolat Kanadu, a jako obvykle na šampionát dobře připravenými Švýcary.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud