Květoslav Šimek
16. května 2012 • 13:31

Slováci slaví, Vůjtek krotí euforii. Medaili ještě nemáme, připomíná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Slovensko je na nohou. Národní tým se na mistrovství světa po pěti letech probojoval do čtvrtfinále, ve čtvrtek se v něm utká s Kanadou (12:00 ONLINE na iSport.cz). Navíc si tím zajistil i přímý postup na olympijské hry v Soči 2014. Český trenér Vladimír Vůjtek, který slovenský tým po loňském propadáku na domácím šampionátu v Bratislavě a Košicích převzal, však euforii krotí. „Pořád je to jen čtvrtfinále, pořád to není medaile,“ říká zkušený kouč v rozhovoru pro iSport.



Prakticky všechny zápasy ve skupině byly pro Slovensko klíčové. Potrápili Kanadu (2:3) i Finsko (0:1) a překvapili rozjeté Američany (4:2). Pak už nezaváhali. A přesto museli o postup do čtvrtfinále bojovat až do posledních vteřin závěrečného duelu s Francií (5:4).

„Všechny zápasy byly hektické, všechno to pro nás byly zápasy pravdy,“ vrací se Vladimír Vůjtek k duelům s Kazachstánem (4:2), Běloruskem (5:1), Švýcarskem (1:0) a Francií. „Až do poslední minuty jsme hráli o bytí a nebytí, takže to byl pro všechny velký psychický zápřah.“

Slováci měli před posledním zápasem 12 bodů. To by ve stockholmské skupině bohatě na postup stačilo. „Nám to bohužel nestačilo, takže jsme byli pod velkým tlakem. Přijít o všechno v posledním utkání s Francií, to by bylo hodně špatné.“

Ve čtvrtfinále Slováci vyzvou silnou Kanadu. Vůjtek svému týmu věří. „Ne vždycky favorit vyhrává,“ pousměje se. „A nám se tady lépe hraje proti silnějším soupeřům. Nemáme takové mužstvo, abychom někoho přetlačili.

Spíš musíme hrát z defenzivy a překvapit soupeře brejkem. A v prvním zápase s Kanadou jsme se přesvědčili, že i s ní se dá hrát.“

Co dalšího říká Vladimír Vůjtek o Kanadě? Kdo mu gratuloval k úspěšnému tažení se Slovenskem? A jak by se díval na případné semifinále proti českému týmu? To vše si přečtěte ve čtvrtečním vydání deníku Sport.

Slovenský brankář Ján Lacko slaví výhru nad Švýcary, ke které přispěl skvělým výkonem a vychytanou nulou
Slovenský brankář Ján Lacko slaví výhru nad Švýcary, ke které přispěl skvělým výkonem a vychytanou nulou

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud