18. května 2012 • 04:00

Teď si podejte Slováky! Nesmíme je podcenit, krotí Hadamczik

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráčům po oddřeném čtvrtfinále se šťastným koncem řekl, že teď jim teprve začíná turnaj. Kouč Alois Hadamczik měl na mysli i nadcházející semifinálový souboj se Slovenskem. Střet bývalých federálních bratrů a taky dvou trenérských kamarádů. Rivala totiž vede Vladimír Vůjtek…



Znáte to, sami si to určitě říkáte: Slováci to na Čechy neumí, sesypou se, sobotní semifinále je jasná záležitost… Ale v české kabině takové řeči neuslyšíte.

„Nerad bych tohoto zneužíval. Slováci jsou taky v euforii, porazili Kanadu. Nemůžeme je podcenit,“ nabádá kouč Alois Hadamczik. „My se na ně musíme důkladně připravit. Slovákům skvěle chytá gólman a mají velmi dobré obránce.“

Češi šli do čtvrtfinále s vědomím, že východní rivalové svůj dechberoucí souboj se zámořským gigantem zvládli. I proto chtěli uspět. „Říkal jsem si, že by byla ostuda, kdyby Slováci byli v semifinále a Češi ne,“ přiznal Hadamczik.

Ten hned po slovenském úspěchu psal blahopřejnou zprávu Vladimíru Vůjtkovi, kamarádovi na střídačce semifinálového protivníka.

„S Vláďou nesoupeřím, pro mě je spíš pocta, že každý z nás vede reprezentaci a potkáváme se na takové úrovni. Trénovali jsme spolu, zajdeme na pivo, takže jsem mu i přál…“ neskrýval český kouč, který svému protějšku zároveň gratuloval k 65. narozeninám.

A co jemu? Přistála po setnutí Švédska nějaká smska z Helsinek zpátky? Těžko říct, na telefonu jich chvíli po utkání měl 184…

Milan Michálek dává svůj životní gól
Milan Michálek dává svůj životní gól

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud