18. května 2012 • 11:15

VIDEO: Michálek dost možná poslal kamaráda Alfredssona do bačkor

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Platí za švédského boha, dost možná kvůli němu dopíší pár kapitol do knihy severských pověstí. Útočník Daniel Alfredsson by si to zasloužil. Za oddanost své zemi, za oddanost svému jedinému klubu v NHL – Ottawě. Včera ale dost možná odehrál poslední utkání kariéry. Prohrál. S Českem.



Švédi ho zavolali, když kousal těžké zklamání. Jeho Senators v sedmém zápase padli s New York Rangers, další šance na Stanley Cup byla pryč. Nenávratně. Přesto okamžitě souhlasil s rychlým přesunem domů, do Švédska. Chtěl obléct dres své země.

Daniel Alfredsson vyhrál olympijské hry v roce 2006, má čtyři medaile z mistrovství světa. Dva bronzy, dvě stříbra. Moc toužil po zlatu. Smůla. Češi mu ve čtvrteční noci sen vzali, vyhráli 4:3 a kapitána Tre Kronor zavřeli do smutku.

Ve svých devětatřiceti letech uvažuje o budoucnosti. O tom, co bude. A dost možná, že v hokejové kariéře už nic. Že se bude starat o své čtyři syny, o svou rodinu a na bitvy na ledě se bude koukat v lepším případě z tribuny.

„Nevím, jestli mi ještě nějaké síly zbudou,“ řekl po trpké porážce o svém pokračování. Ihned ho mnozí utěšovali, prosili. Říkali, že na důchod je brzo. Vždyť i ve čtvrtfinálové bitvě předvedl svou genialitu. Zastavil ho gólman Jakub Kovář.

Za stavu 1:0 pro svůj tým provedl parádní stahovačku, vystřelil, jenže český mladík proti puku vykopl beton. To byl moment zápasu. Pak předvedli Petr Nedvěd a Jiří Novotný obrat. „Po tomhle přeci nechceš do důchodu,“ křičel do éteru Rod Black, komentátor TSN.

Čeští fanoušci hnali hokejisty za postupem do semifinále i na Staroměstském náměstí.
Čeští fanoušci hnali hokejisty za postupem do semifinále i na Staroměstském náměstí.

Fanoušci mezitím sepisují petici za jeho setrvání v NHL. Stejné přání mají všichni členové organizace Senators. „Je to skvělý lídr, pořád hraje úžasně. Díky němu a Eriku Karlssonovi jsme měli skvělou sezonu,“ poklonil se i Milan Michálek ve švédském listu Expressen.

Právě on 29 sekund před koncem základní hrací doby čtvrtfinále rozsekl. Možná tak poslal svého šéfa do bačkor. Zvláštní ironie osudu.

Teď sám Alfredsson neví, co bude. V Ottawě je od roku 1995. „A fanoušci mi díky tomu opravdu přirostli k srdci. Je skvělé hrát doma a vždycky si budu jejich přízně vážit,“ vzkázal do Kanady. Bez toho, aby dával naději...

VIDEO: Milan Michálek si připsal životní gól

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud