23. května 2012 • 04:58

Šťastná Vůjtková slavila stříbro: Do bazénu jsme hupsly v dresech

Autor: , iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenskou jízdu světovým šampionátem emotivně prožívala, týmu držela celý turnaj palce. Magdalena Vůjtková, manželka úspěšného trenéra hokejové reprezentace, čtvrtfinálový postup přes Kanadu dokonce oslavila skokem do bazénu. "Byly to obrovské emoce," líčí rodilá Slovenka.



Ženě trenéra Vladimíra Vůjtka bylo během šampionátu nejhůř v utkání základní skupiny proti Francii, kde se slovenský tým ocitl na pokraji vyřazení.

"Nejtěžší zápas a největší nervy, to byl zápas s Francií o postup do čtvrtfinále (5:4). I manžel říkal, že byl nejvíc nervózní. Tam se lámal chleba, bylo to až na infarkt," přiznává Vůjtková.

Úspěchy slovenského týmu si patřičně vychutnala, slavit rozhodně umí. "S rodinou, s vnoučaty i s kamarádkami z Ruska jsme si to ohromně užili. Sice jsme věřili, že to vyjde i ve finále, ale na Rusy už jsme neměli. Jsme rádi i za tohle nečekané stříbro," vrací se k průběhu turnaje.

Čtvrtfinálové vítězství s Kanadou (4:3) zakončila dokonce koupáním v bazénu. "Všechny jsme tam hned hupsly i v dresech. Byly to velké emoce. Chodily jsme po Mexiku (část Klimkovic, kde Vůjtkovi žijí) v dresech, burcovaly jsme, fandily. Pobláznily jsme celou dědinu," přiznává Vůjtková.

Magdalena Vůjtková (uprostřed) fandí slovenským hokejistům během zápasů mistrovství světaFoto Foto pro Sport: Mojmír Krecl

Slovenské tažení, které skončilo až ve finále proti nabušenému Rusku, Vladimír Vůjtek strávil na střídačce v jedné, vítězné košili. "Přes sezonu bych mu takový rituál nedovolila, to by taky mohl být celý rok v jedné košili! (usmívá se) Ale v play off se to dá snést. Nebo na mistrovství světa," přidává Vůjtková.

Rozhovor s Magdalenou Vůjtkovou čtěte ve středečním Sportu

Český trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek se během oslav stříbrných medailí ocitl nad hlavami hráčů
Český trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek se během oslav stříbrných medailí ocitl nad hlavami hráčů

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud