Pavel Bárta
3. ledna 2013 • 10:40

Na tréninku dvacítky bylo zase veselo. Co nám zbývá, pravil kouč

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z UFY | Zklamání je obrovské. Ale chmury teď musí stranou, dvacítka chce dohrát mistrovství světa v Ufě se ctí. Z výprasku od Američanů se čeští junioři vzpamatovávali těžko, ale turnaj ještě neskončil. A závěrečný souboj o páté místo berou velmi vážně. Na dnešním dopoledním tréninku už zase vládla uvolněnější a veselejší nálada.



„Upřímně řečeno, nic jiného nám ani nezbývá,“ povzdechl si trenér Miroslav Přerost. „Příprava na zápas bude těžká hlavně po psychické stránce. To zklamání tam je, musíme se zase zmobilizovat. Věříme, že si to hráči uvědomují. Zbývá jedno utkání, chceme obhájit páté místo z loňska,“dodal.

Dmitrij Jaškin občas bruslil, jako by mu zkostnatěly nohy, Tomáš Hyka každou chvíli zakopával. Poprvé doopravdy, potom už jen naoko. Oba si pak u kabiny zahráli na reportéry.

Lídr prvního útoku Tomáš Hertl si zase od doktora Jaroslava Budína nechal omotat hlavu obvazem. „Zítra to sundám z očí a Švýcarům to nasypeme,“ smál se. „Ne, on bude dávat góly i naslepo,“ dodal lékař české výpravy.

Zápas o páté místo nebude jednoduchý. Soupeřem budou Švýcaři, kteří nešťastně a až na nájezdy ztratili výborně rozehrané čtvrtfinále proti Rusku. Ve skupině je Češi udolali v prodloužení trefou Tomáše Hertla.

„Musíme zapomenout, co se stalo,“ vrátil se útočník Slavie ke čtvrtfinále. „Po takovém výsledku to jde těžce, ale potřebujeme se připravit ještě na poslední zápas, abychom odešli se ctí a ubojovali si páté místo. Před rokem nám taky devět dvojky vybojovaly lepší skupinu. Teď už to není tolik znát, protože se to hrozně vyrovnává, ale chceme odejít s co nejlepším výsledkem,“ připomněl Hertl, o co ještě v zápase půjde.

Podle konečného pořadí se určují skupiny na další rok. „Čtvrtfinále máme pořád v hlavě. Loni to bylo něco podobného, jeli jsme na šampionát s tím, že hlavně chceme postoupit do čtvrtfinále, tentokrát jsme měli postup za cíl, pro mnohé z nás to taky bude loučení. Hrát zápas o páté místo je vždycky stejně těžké. Švýcaři na tom budou podobně jako my. Musíme se hlavně odreagovat. Musíme se zvednout a dobře to zvládnout,“ přidal se obránce Marek Hrbas.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud