22. prosince 2015 • 12:25

Má ZAraCHA: Český mladík strčil sudího, přijde o přípravu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Máme nejvyšší ambice. Chceme z šampionátu medaili, uděláme pro ni vše," prohlásil v rozhovoru pro Sport útočník dvacítky Pavel Zacha. Plánový lídr, který bude hrát už na svém třetím juniorském MS, šel ale v horlivosti za hranu. V předposledním přípravném zápase před startem MS proti Kanadě vyfasoval disciplinární trest.



Co se stalo? Zacha po konci třetí třetiny postrčil v šarvátce za kanadskou brankou sudího. Za potažení dostal útočník Sarnie Sting z OHL, kterého letos ze 6. místa draftovalo New Jersey, disciplinární trest.

Na VIDEO konfliktu Zachy s rozhodčím se podívejte ZDE.

"V úterní generálce proti Dánům bude Zacha chybět," lakonicky konstatoval po utkání pro hokej.cz hlavní trenér českého výběru Jakub Petr, kterého ale jinak výkon proti úřadujícím mistrům světa mohl těšit.

Brankář a muž zápasu Vítek Vaněček inkasoval jen z hole Rourkea Chartiera, který ve 34. minutě přetahovanou rozhodnul. Dvě vteřiny před koncem zápasu trefil Alex Rašner tyčku. Usnutí na vavřínech ale nehrozí, MS dvacítek startuje už 26. prosince.

"Podali jsme solidní výkon, byly tam věci, které od mužstva chceme. Ale hráčům jsme hned řekli, že se nebudeme plácat po ramenou. Prohráli jsme, je úplně jedno, jakým rozdílem," prohlásil Petr.

Český tým vstoupí do šampionátu v sobotu 26. 12., kdy se v Hartwall Areně postaví v prvním zápase skupiny B Rusům. Kromě Sborné čekají na Čechy ještě výběry Finska, Slovenska a Běloruska. Do čtvrtfinále postoupí první čtyři týmy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud