30. prosince 2017 • 00:51

Mráz, vánice a DRAMA. Američané na MS dvacítek udolali Kanadu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté USA porazili v historicky prvním duelu hraném pod otevřeným nebem na MS dvacetiletých kanadského soupeře 4:3 po nájezdech. V utkání už přitom Američané prohrávali 0:2 a 1:3, rozhodující nájezd proměnil Kieffer Bellows. Střetnutí hrané za hustého sněžení sledovalo na stadionu týmu NFL Buffalo Bills New Era Field 44 592 fanoušků. Zápas, který byl několikrát přerušen kvůli hrabání sněhu z ledové plochy, trval více než 3,5 hodiny.



Zápas se hrál za hustého sněžení, jež začalo alespoň trochu ustávat až s blížícím se koncem základní hrací doby. Lépe se s nelehkými podmínkami zpočátku vypořádávali Kanaďané, kteří využili zásluhou rány Caleho Makara zápěstím hned první přesilovku. V 16. minutě pak svou suverenitu při početních výhodách v dosavadním průběhu turnaje ještě potvrdili, když po velkém tlaku zvýšil parádní střelou pod horní tyč Dillon Dubé.

Američané byli na přelomu prvního a druhého dějství dvakrát velmi blízko snížení. Nejprve těsně před odchodem do šaten William Lockwood již za zády gólmana Cartera Harta z úhlu trefil tyč, stejně dopadl po návratu ze šaten Kieffer Bellows při dohrávané přesilovce. Když už pak Bellows ve 37. minutě při přesilovce pět na tři gólově uspěl, o 72 vteřin později odpověděl Boris Katchouk.

V ještě rychlejším sledu přišly oba góly i ve třetí části. Nejprve využil v začínající 47. minutě přesilovku Scott Perunovich a o 34 sekund později Casey Mittelstadt svou třetí asistencí v utkání připravil gól ideální nahrávkou pro Bradyho Tkachuka.

V prodloužení byl blízko rozhodnutí kanadský forvard Steel, jenž zakončoval do zčásti odkryté branky, ale rozezvučel tyč. Sám pak stejně načal i nájezdy, na což Bellows odpověděl gólem. Ve druhé sérii zvýšil Tkachuk, Kanaďané na Oettingera recept najít nedokázali.

USA - Kanada 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Bellows (Mittelstadt, Oettinger), 47. Perunovich (Mittelstadt), 47. B. Tkachuk (Mittelstadt), rozhodující sam. nájezd Bellows - 5. Makar (Thomas), 16. Dubé (Steel), 38. Katchouk (Bean). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Wiegand (Švýc.) - Ondráček (ČR), Sysujev (Rus.). Vyloučení: 3:6. Využití: 2:2. Diváci: 44.592.

Zápas nabídl i přes nepřízeň počasí skvělou podívanou
Zápas nabídl i přes nepřízeň počasí skvělou podívanou

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud