7. ledna 2023 • 05:00

Probrali jsme šance juniorů: kdo oslní NHL i kdo bude skvělý v extralize

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
8
  • Video se připravuje ...

    Čeští hokejisté na letošním mistrovství světa juniorů urvali stříbrné medaile. Někteří už prošli draftem NHL a mají do nejslavnější soutěže jasně namířeno. Jiní si o šanci nyní řekli, i když třeba nebyli draftovaní. Z dalších se stanou jisté opory extraligových týmů. Na výběr Radima Rulíka jsme se podívali a vyhodnotili, kam mladíci z U20 míří. Kam až to můžou dotáhnout?

  • Budou skvělí extraligoví hráči

    Martin RYŠAVÝ (ú), Petr HAUSER (ú), Tomáš HAMARA (o), Jiří TICHÁČEK (o), Marcel MARCEL (ú), David MORAVEC (o)

    Ryšavý, Hauser i Hamara prošli draftem NHL. Do slavné ligy by ale museli urazit velký kus cesty. Střízlivější odhad zní, že z nich budou výborní extraligoví hráči. U Hamary se nabízí kariéra ve Finsku, kam už ve 14 letech odešel. Ticháček dojíždí na drobnou postavu (175 cm), naopak z obrovité postavy mezi juniory těžil Marcel. V mužích se však tahle jeho přednost smaže. V Mladé Boleslavi už má dvě sezony v extralize za sebou nenápadný, ale s přehledem hrající bek Moravec.

    Za Connorem Bedardem z Kanady se vydává Martin Ryšavý Za Connorem Bedardem z Kanady se vydává Martin RyšavýFoto ČTK / AP / Darren Calabrese

  • Můžou překvapit a NHL urvat

    Tomáš SUCHÁNEK (b), Jakub BRABENEC (ú), Eduard ŠALÉ (ú), Jaroslav CHMELAŘ (ú), Gabriel SZTURC (ú), Jakub KOS (ú)

    Tahle skupina má do slavné ligy o trochu blíž. Suchánek musí počkat na letní draft, totéž teprve 17letý Šalé. V burze talentů vloni neuspěl ani Szturc, rychlý a drzý střelec. V úspěch v barvách Vegas stejně jako Šapovaliv doufá i Brabenec, který udělal v poslední době velký herní progres. Ve spodní šestce útočníků by mohl místo najít bojovník Chmelař, který patří NY Rangers. Daleko od smlouvy na Floridě pak prý není další forvard Jakub Kos.

  • Čeká je kariéra v NHL

    David JIŘÍČEK (o), Jiří KULICH (ú), Stanislav SVOZIL (o), David ŠPAČEK (o), Matyáš ŠAPOVALIV (ú)

    Od téhle pětice čekáte, že to v NHL brzy rozbalí. Někdo dřív, někdo později. Jiříček by mohl dohrát v dresu Columbusu už tuhle sezonu, o šanci v Buffalu si říká Kulich. Náročnější cesta čeká Svozila, který sice s radostí přivítal Jiříčka v organizaci Blue Jackets, ale zároveň se mu tím výrazně zvýšila konkurence. Mnout ruce si může nad pozdním pickem (celkově 153.) v podobě Špačka mladšího Minnesota. Zápasy v dresu Vegas pak čekají na Šapovaliva, skvělého všestranného centra.

    České hvězdy budoucnosti: Kulich jako Eliáš, klenot Komety i skandálně opomenutý gólman
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud