Martin Molčík
4. ledna 2024 • 11:41

Švédské hrozby v semifinále: moderní beci a nejlepší gólman turnaje

Vstoupit do diskuse
0
  • Švédi slaví v zápase proti KanaděŠvédi slaví v zápase proti KanaděFOTO: ČTK / AP / Adam Ihse

    České mladíky čeká v boji o finále MS juniorů těžká zkouška. Domácí Švédi mají zkušenosti s dospělým hokejem a pyšní se i řadou skvělých individualit. Na které hráče si bude muset výběr Patrika Augusty dávat největší pozor?

  • Axel Sandin Pellikka (obránce)

    Osmnáctiletý junior je krásnou ukázkou moderního beka. Má výbornou rozehrávku, přehled ve hře a podporuje ofenzivní výpady svého mužstva. Je také důležitou součástí švédských přesilových her, kde na modré čáře rozdává kotouče do stran nebo sám pálí. Krásné to ukázal v prodloužení se Švýcary, kde o postupu rozhodnul právě jeho gól.

    Axel Sandin Pellikka fauluje v zápase proti KanaděFoto ČTK / AP / Christinne Muschi

    Zůstaňte aktivní! Češi hrají o finále: na které Švédy si dát pozor?
    Video se připravuje ...

  • Theo Lindstein (obránce)

    I když jako jeden z mála hraje až druhou nejvyšší švédskou soutěž za Brynäs, na turnaji si zatím vede znamenitě. S šesti body (1+5 ) je druhým nejproduktivnějším obráncem na mistrovství. Stejně jako většina švédských hráčů je velmi silný na kotouči a útočníky zásobuje přesnými přihrávkami. V St. Louis věděli, koho si v prvním kole draftu berou.

    Theo Lindstein se raduje se spoluhráčiFoto ČTK / AP / Adam Ihse

  • Jonathan Lekkerimäki (útočník)

    Hráč, který si vždy dokáže najít prostor k nebezpečnému zakončení. Především v přesilových hrách může překlopit vyrovnaný duel na švédskou stranu. Není to ale jeho jediná zbraň. Má výborné hokejové myšlení a spoluhráče dokáže najít přesnou a nečekanou přihrávkou. Navíc podobně jako většina spoluhráčů válí v nejvyšší švédské soutěži.

    Jonathan Lekkerimäki v zápase proti FinskuFoto ČTK / AP / Adam Ihse

  • Noah Östlund (útočník)

    Na šampionátu zastává roli asistenta. A to jak v týmové hierarchii, tak i počtem gólových přihrávek. Těch dokázal posbírat devatenáctiletý útočník už pět. K tomu přidal ještě dva góly a se sedmi body je společně s Lekkerimäkim a Stenbergem nejproduktivnějším Švédem. S kotoučem na holi je velmi silný a šikovný.

    Noah Östlund slaví gól proti KanaděFoto ČTK / AP / Christinne Muschi

  • Hugo Havelid (brankář)

    Brankář domácího týmu na šampionátu válí. Na turnaji odchytal tři utkání včetně čtvrtfinálového dramatu a drží si úspěšnost 96,61 %. Právě Švýcaři by první, kteří Havelida dokázali prostřelit. Ve skupině se to nepodařilo lotyšským ani kanadským hráčům.

    Brankář Hugo Havelid v zápase proti LotyšskuFoto ČTK / AP / Björn Larsson Rosvall

    Zůstaňte aktivní! Češi hrají o finále: na které Švédy si dát pozor?
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud