Pavel Ryšavý
Premium
8. ledna 2024 • 14:30

Medaile ukončila éru: trumf pro MS v Praze? Kulich vs. Pasta. Jiní i stejní

Autor: Pavel Ryšavý, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Juniorský věk skončil, poslední MS do dvaceti let je pryč, další už nepřijde. Tahle éra byla pro Jiřího Kulicha extrémně úspěšná. Zažil tři postupy do semifinále, má dvě medaile. Další vývoj? Superhvězda NHL jako David Pastrňák? „V devatenácti byl David geniální,“ hned vypálí trenér Petr Svoboda. Určité dějové linky příběhů dvou křídel se protínají, třeba chuť reprezentovat za každou cenu. Po dvacítkách jel Pastrňák hned na velké MS, Kulich může taky. Trumf pro Prahu?



Třikrát vyrazil David Pastrňák na MS do 20 let, třikrát to dopadlo stejně. Čtvrtfinále a balit! Nikdy nepřešel dál, Jiří Kulich je v téhle disciplíně jinde. Juniorskou kategorii končí jako kapitán týmu, který nachystal historický obrat v boji o bronz z 2:5 na 8:5. Navíc už rok má doma stříbro, na které si nenechá sáhnout.

Hvězda Bostonu je teď ve fázi kariéry, o které sní každý malý kluk s hokejkou. NHL mu leží u nohou, je prověřenou personou. Kulich by sem taky rád dorostl. Kdo ne? Jen nikdy nevíte, jaký vývoj vaše kariéra nabere. Doufáte, přejete si, pracujete. V jednom se story obou útočníků shoduje: chuť hrát za reprezentaci.

Pastrňák na svoje poslední dvacítky přijel v roce 2015 jako hráč NHL, který měl od října zlomenou nohu. V rámci rekonvalescence dal dva zápasy na farmě a hurá směr MS. Předtím měl dlouhou pauzu. Stačilo, aby řekl, že se necítí a rád by bojoval o místo v Bostonu. Pochopili byste.

Kulich sází góly na farmě Buffala, je krůček od NHL. Kdyby vzkázal domů, že se omlouvá, ale někdo z dalších vlčáků by mu výrazně zkomplikoval bitvu o dres Sabres, smutně byste pokývali. Pochopili byste.

Jenže v roce 2015 zaznělo od Pastrňáka, že moc chce jet. Teď od Kulicha

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud