1. ledna 2009 • 09:11

Furch: Kluci si zlepšili statistiky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vysokou výhrou 10:2 nad Kazachstánem zakončili čeští reprezentanti do dvaceti let své putování základní skupinou MS. Bez problémů tak postoupili do čtvrtfinále turnaje, ve kterém v pátek ve 21:30 SEČ narazí na Rusko.



"Dali jsme hodně gólů, kluci si zlepšili statistiky. Byl to pohodový zápas," řekl po zápase spolupracovníkovi ČTK brankář české reprezentace Dominik Furch. Ten si v utkání připsal dvaadvacet zákroků. Hlavně na začátku střetnutí byl slávistický gólman v plné permanenci, Kazaši v prvním dějství vedli na střely na branku.

"Dalo se čekat, že do utkání vlétnou, ale bylo jasné, že postupně budou odpadat, neboť den předtím hráli náročný zápas s Amerikou," prohlásil Furch.

Češi byli v úvodu utkání velmi produktivní, na šest branek v první třetině spotřebovali třináct pokusů. První čtyři góly Čechů padly z pěti střel na kazašskou branku. "Tím jsme se hodně uklidnili a pak hráli svou hru," nechal se slyšet osmnáctiletý brankář české reprezentace, jenž v utkání inkasoval dvakrát. "To mě samozřejmě mrzí, ale hlavní je postup do čtvrtfinále. Tím se to všechno maže," usmíval se po zápase Furch.

PŘEČTĚTE SI:
Čeští junioři rozdrtili Kazachstán
Češi musí potvrdit postup
Roman: Teď se budeme smát my jim
Češi roznesli Německo
O juniorský šampionát je obrovský zájem
Po porážkách přijde Den D a Hodina H
K obratu nepomohl ani závěrečný nápor
Sýkora: Kanada nás vyučila ve všem

První oslavy nového roku tak čeští reprezentanti prožili hned v kabině. "Na hotelu si dáme přípitek, slavení bude velmi přiměřené, protože hned dopoledne na Nový rok máme trénink. Musíme se připravit na čtvrtfinále s Ruskem," řekl Furch jasně.

Právě utkání s ruskou sbornou rozhodne o tom, zda čeští junioři budou letos bojovat o medaile na šampionátu do dvaceti let. "Je to pro nás lepší protivník, všichni víme o rivalitě s nimi. Věříme si na ně, můžeme je uhrát. Kdybychom tomu nevěřili, tak bychom do čtvrtfinále nemuseli nastupovat," sebevědomě prohlásil brankář českého celku.

Češi si dobře pamatují, že sbornou v této sezoně porazili 5:3 v Brně a vyrovnaný zápas s ní hráli i na turnaji ve Švédsku, kde sice Rusové vyhráli 6:3, ale tři góly dali až v posledních šesti minutách. "Musíme hrát zcela koncentrovaně, pak máme šanci je přehrát," řek Furch.

Tři gólové přihrávky na slepené góly Jana Káni si v úterním zápase připsal obránce Tomáš Kundrátek. "Všechny nahrávky byly v přesilovce. Honza tam odvedl skvělou práci, všechno to bylo na něho. Celá lajna hrála výborně," pochvaloval si Kundrátek souhrou s nejproduktivnějším hráčem českého týmu, jenž proti Kazachstánu vstřelil čtyři branky.

O zápasu rozhodl drtivý start české reprezentace. "Snažili jsme se hrát zodpovědně v obraně, dařilo se nám ujíždět do brejků a v nich skórovat," komentoval bývalý třinecký bek začátek střetnutí. "Kazaši ale do utkání vstoupili velmi snaživě. Dost často stříleli, Dominik (Furch) nás hodně podržel," řekl Kundrátek. Postupem času se z duelu stávala exhibice, v níž nakonec padlo dvanáct gólů. "Pak jsme až zbytečně vymýšleli a nacvičovali třeba i další přesilovky," uvedl Kundrátek.

Ani on se duelu se silným Ruskem nebojí. "Bude to vyhecovaný zápas. Musíme hrát zezadu. Každý tým je k poražení. Musíme do toho jít naplno a připravit se pořádně," prohlásil český obránce.

Na loňském juniorském mistrovství Češi ve čtvrtfinále podlehli svému letošnímu soupeři 1:4. "Chceme jim to vrátit, všichni budeme řádně nažhavení. Musíme se snažit je přečíslovat a eliminovat jejich přechod do útoku," dodal Kundrátek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud