4. ledna 2009 • 11:52

Češi brousí zbraně na Američany

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští junioři se chtějí se světovým šampionátem hokejistů do 20 let rozloučit vítězstvím. V noci na pondělí je v Ottawě čeká zápas o páté místo se Spojenými státy, které ve čtvrtfinále překvapivě vyřadili Slováci.



Mladí čeští reprezentanti chtějí Američanům oplatit porážku ze základní skupiny.Ve svém druhém utkání na turnaji Češi svému poslednímu soupeři podlehli 3:4, když v závěru marně dotahovali tříbrankovou ztrátu.

"Toto bude zcela jiný zápas," řekl novinářům útočník Tomáš Vincour. "Tehdy jsme se dostali do kolen porážkou 1:8 s Kanadou, nyní jsme na ně připraveni, můžeme Američany porazit," dodal. Podle Vincoura je důležité, že si Češi před utkáním odpočinuli. V sobotu měli dobrovolný trénink, po obědě si vyšli na nákupy.

"Dáme se před zápasem do kupy. Vlétneme do zápasu, víme, co od nich máme čekat. Je to zápas o všechno," doplnil odchovanec brněnského hokeje.Podle obránce Milana Dóczyho bude duel hodně důležitý pro hráče ročníku 1990, kteří se mohou zúčastnit i příštího světového šampionátu.

"Skupiny se totiž určují podle výsledků. Pro nás je i toto motivací, chceme-li hrát s lepšími soupeři," uvedl Dóczy. Toho překvapila porážka Američanů ve čtvrtfinále se Slovenskem.

"Sledoval jsem toto utkání v televizi. Slováci hráli výborně z obrany. Musíme hrát to samé," nastínil cestu k úspěchu. "Každopádně se Slovensko postaralo o nejzajímavější výsledek na turnaji," doplnil Dóczy.

Utkání s celkem USA bude důležité pro každého hráče, který by rád okusil zámořské angažmá. Tribuny ottawské SBP Areny totiž budou plné pozorovatelů ze severoamerických klubů. "Je jich tady spousta. Je to zápas mistrovství světa se vším všudy, musíme jít do něj naplno. Pokud někdo bude vyčnívat, tak se na něj skauti určitě zaměří a upnou," konstatoval Dóczy.

Ondřej Roman považuje souboj s Američany za prestižní. "Hrajeme za Českou republiku, každý hraje o své renomé za mořem a bude se chtít ukázat a podat kvalitní výkon," řekl bývalý útočník Vítkovic.

"Mistrovství světa je hodně sledovaný turnaj skauty, novináři. Po celé Severní Americe je ottawský šampionát velmi prestižní záležitostí. Pro každého se otevírá obrovská šance se tady ukázat a vybojovat si zajímavé angažmá," doplnil český reprezentant.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud