26. dubna 2013 • 08:11

Naděje na hvězdnou jedničku. Pavelec přišel o play off, cesta na MS je volná!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se Alois Hadamczik v pátek ráno probudil a zkontroloval výsledky nočních zápasů NHL, musel mít radost. Kanadský Winnipeg v posledním zápase sezony podlehl Montrealu a s definitivní jistotou přišel o play off. Výrazně tím vzrostla šance, že národní tým by pro světový šampionát mohl posílit gólman Jets Ondřej Pavelec!



Loni Pavelec s klubem podepisoval lukrativní kontrakt, proto musel světový šampionát trenérovi Hadakczikovi odmítnout. Letos ale s předstihem vzkázal, že v případě nepostupu do play off národnímu týmu rád pomůže.

Winnipeg o play off s konečnou platností přišel v domácím utkání s Montrealem. V posledním duelu základní části podlehl mužstvu Tomáše Plekance 2:4 a sezona pro tým skončila. Pavelec odchytal celý zápas, při čtyřech inkasovaných gólech si připsal 30 zákroků.

Pro kanadský celek možná sezona končí, Pavelec ale golfové hole ještě pravděpodobně nechá zabalené. Alois Hadamczik ho totiž téměř jistě osloví s tím, aby pomohl národnímu týmu na šampionátu ve Švédsku a Finsku.

V kádru českého týmu je zatím trojice Salák, Kovář, Francouz. V případě, že by Pavelcova účast klapla, by nejspíš nahradil gólmana Litvínova, nejméně zkušeného ze zmíněné trojice.

Pavelec už má zlato z mistrovství světa v Německu z roku 2010, kde kryl záda Tomášovi Vokounovi. O rok později na šampionátu na Slovensku zastával roli prvního brankáře a výtečnými výkony přispěl k zisku bronzových medailí.

Po loňské absenci, kdy s klubem jednal o nové smlouvě a zaměstnavatel mu účast nedoporučil, by se Pavelec letos mohl opět stát týmovou jedničkou. Jednalo by se samozřejmě o velmi výrazné posílení kádru české družiny.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud