6. května 2013 • 11:53

Pozor na Švýcary! V týmu mají vycházející hvězdy i vítěze Stanley Cupu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdy se neví, co od nich vlastně čekat. Mohou bojovat o medaile, ale můžou skončit třeba jedenáctí. Nevyzpytatelný tým Švýcarska na letošním hokejovém mistrovství světa už dokázal porazit giganty ze Švédska a Kanady a teď si brousí zuby na Čechy. Prohlédněte si největší tahouny našeho dnešního soupeře.



"Klidně je můžeme porazit 6:1, ale hrozí, že se Švýcary svedeme pořádný boj. A nedivil bych se, kdyby nás třeba o jeden gól zdolali," řekl deníku Sport o alpském týmu před soubojem s Čechy útočník Josef Marha, který během dvanácti let profesního života v Davosu dokonale poznal mentalitu tamních lidí a fanoušků.

Švýcarům hraje do karet hlavně sehranost a to, že většina týmu je zvyklá hrát na širokém kluzišti. Kdo bude stát dnes českému týmu v cestě za výhrou?

Roman Josi, obránce (Nashville Predators), 22 let

Ve své druhé sezoně v NHL dokázal zastoupit pozici Ryana Sutera, který odešel do Minnesoty a stal se jedním ze základních kamenů defenzivy Predators. Mladého Josiho zdobí hlavně klidná rozehrávka a také tvrdá střela. Byl jedním ze tří hráčů Nashvillu, kteří letos odehráli všech 48 utkání a s osmnácti body byl třetím nejproduktivnějším Švýcarem v sezoně.

Nino Niederreiter, útočník (Bridgeport Sound Tigers-AHL), 20 let

Pětka draftu z roku 2010 a bezpochyby největší švýcarský hokejový talent současnosti. I když jeho vývoj se v zámoří trochu pozastavil, a ani po třech sezonách kdy patří New York Islanders se nedokázal prosadit do kádru zámořského týmu, stále je velmi nebezpečný. Střelecky se mladíček prosadil jak proti Švédsku, tak proti Kanadě.

Martin Gerber, brankář (Rögle Angelholm), 38 let

Jeden z nejzkušenějších hráčů na soupisce. Veterán Gerber hrál ve švýcarské lize, v KHL, ve Švédsku a hlavně také v NHL, kde v roce 2006 slavil s Carolinou vítězství ve Stanley Cupu. Jeho letošní bilance se švédským týmem Rögle sice vypadá děsivě (11 výher a 31 proher), na šampionátu ale zatím za kompaktní obranou chytá skvěle a mohl by být pro český tým velkou překážkou.

Martin Plüss, útočník (Bern), 36 let

Čtyřnásobný mistr Švýcarska je stálicí v sestavě týmu ze země helvétského kříže. V reprezentačním dresu odkroutil více než 200 utkání a třikrát reprezentoval mužstvo na olympijských hrách. Pravidelně boduje a o tým se stará i díky svým vůdcovským schopnostem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud