15. dubna 2014 • 12:09

Tlustý se na MS v Minsku neobjeví, pozvánku dostali Krejčík s Buchtelem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Jakub Krejčík a útočník Jan Buchtele ze Sparty rozšíří kádr českých hokejistů v přípravě na květnové mistrovství světa v Minsku. Naopak pro šampionát nemůže trenér Vladimír Růžička počítat s forvardem Jiří Tlustým z Caroliny, který má problémy s ramenem.



"Krejčík a Buchtele se připojí v pátek. Ještě chci zavolat Tomáši Rolinkovi," okomentoval Růžička svůj zájem o hráče pražské Sparty, která v pondělí vypadla v semifinále play off extraligy po domácí porážce v rozhodujícím sedmém utkání s Kometou Brno 4:5.

Z týmu druhého poraženého semifinalisty Třince zařadil reprezentační kouč do výběru útočníka Martina Růžičku a obránce Tomáše Linharta, kteří se do tréninku národního týmu v pražském Edenu zapojili už dnes. Oceláři vypadli se Zlínem po porážce 2:4 na zápasy v sobotu.

Dnes mužstvo opustili karlovarský brankář Tomáš Závorka, který se premiérového reprezentačního startu nedočkal, a obránce Matěj Stříteský z Litvínova. V současné době je v nominaci po zařazení Krejčíka a Buchteleho 31 hráčů - tři brankáři, deset obránců a osmnáct útočníků. Kvůli zranění se ale tento týden nepřipravuje s národním týmem vítkovický útočník Ondřej Roman.

"Zužovat kádr se bude zase po zápasech s Norskem, když by přišli zase další dva útočníci," řekl Růžička. Český tým bude hrát s Nory ve středu a ve čtvrtek v Havlíčkově Brodu. Další kandidáty národního týmu má v kádrech finalistů extraligy i v zahraničních soutěžích včetně pražského Lva.

Nadále stavitelé národního týmu jednají s hráči z NHL, odkud má Růžička zatím příslib startu od útočníka Jiřího Hudlera z Calgary. Mezi omluvené se naopak zařadil Tlustý. "Jirka má problém s ramenem, neprojde prohlídkou, asi půjde na operaci," uvedl Růžička, který nadále čeká i na vyjádření hvězdného útočníka Jaromíra Jágra z New Jersey.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud