2. května 2014 • 15:59

Spíš než Voráček přijede Hertl, kvůli obětavosti přišel o MS Zohorna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z boje českých hokejových reprezentantů o nominaci na mistrovství světa v Minsku vypadl Tomáš Zohorna, který má zlomenou zánártní kůstku. Vladimír Růžička také stále čeká, jak dopadnou výstupní prohlídky Jakuba Voráčka a Tomáše Hertla - a větší šance prý je, že přijede mladíček ze San Jose.



Zohorna se zranil na konci čtvrtečního utkání na Oddset Hockey Games ve Stockholmu v duelu proti Švédsku, když zblokoval soupeřovu střelu. Podle trenéra Vladimíra Růžičky přitom byl hodně blízko nominace, ale dnešní rentgen Zohornovy naděje ukončil.

Trénink českých hokejistů po výhře se Švédy provázely úsměvy
Video se připravuje ...

"Je mi to hodně líto. Byl to hráč, který pro mě byl skoro jasný, že jede na mistrovství světa. Je to pro mě dost smutné, hrál v přípravě opravdu skoro nejlíp. Skočil do rány a bohužel to dostal do nártu," řekl novinářům Růžička.

"Představoval jsem si, že sezona skončí jinak než zraněním. To je ale holt život," prohlásil smutný Zohorna. "Ale jsem samozřejmě rád, že jsem dostal šanci si nějaké zápasy za reprezentaci zahrát. To je pro mě plus. Docela se mi dařilo, byl jsem spokojený s mojí hrou," doplnil centr, který v přípravě v zápasech Euro Hockey Challenge v národním mužstvu debutoval.

Voráček spíš ne, Hertl možná ano

Stavitelé týmu dál čekají, zda budou mít k dispozici z NHL další posily - útočníky Jakuba Voráčka z Philadelphie a Tomáše Hertla ze San Jose. U Voráčka vidí kouč Růžička menší naděje na účast v Minsku, u Hertla větší. Stále ale čeká na výstupní prohlídky v klubech.

Rozesmátý Jiří Hudler se raduje z trefy v tréninku na Švéských hrách
Rozesmátý Jiří Hudler se raduje z trefy v tréninku na Švéských hrách

"Uvidíme dneska večer. U Jakuba Voráčka by se dalo říct, že nejede, ale je zase nějaká malinká šancička. Nejdřív prohlídkou neprošel, pak zase přišla nějaká zpráva, že jo. Jsme ale spolu domluvení, že pokud to půjde, tak chce přijet. Musí to ale řešit podle toho, co mu řeknou doktoři," uvedl Růžička.

U Hertla, který se nedávno vrátil do sestavy San Jose po dlouhodobém zranění kolena, prý šance je. "Záleží to na Tomášovi, teď to řeší. Šance je a myslím, že klub má docela dobrý přístup. Tomáš ale dlouho nehrál a uvidíme, jak to dopadne," dodal Růžička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud