1. května 2014 • 19:23

První střídání, přihrávka na gól. Jágr do utkání vlétl jako uragán

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný Jaromír Jágr své příznivce rozhodně nezklamal. Před turnajem si nevěřil, myslel si, že se do formy tak rychle nedostane a na Švédských hrách se bude trápit. Kdepak, do úvodního utkání vlétl jako uragán a hned v prvním střídání asistoval na gól.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 5. • 16:00
Česká republika
Česká republika
3:2
ONLINE
1. května
16:00
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 00:15. Mojžíš, 22:52. Zaťovič, 46:02. Petružálek

Hosté: 02:21. Backlund, 32:14. Nygren

Sestavy

Domácí: Salák (J. Kovář) – Kolář, Mojžíš, Vitásek, Zámorský, L. Kovář, Mozík, Krejčík, Jank – Rolinek, Hudler, Jágr – Růžička, Klepiš, Vondrka – Petružálek, Nosek, Gulaš – Kašpar, Zohorna, Zaťovič

Hosté: Nilsson (Eriksson) – Nygren, Ekholm, Hersley, Burström, Rahimi, Ahnelov, Fransson, Danielsson – Lindström, Karlsson, Moller – Klasen, Olausson, Axelsson – Backlund, Sjörgen, Hjalmarsson – Lundqvist, Ericsson

Rozhodčí

Romasko, Anisimov – Dahmén, Wernström

Stadion

Hovet Arena, Stockholm

Návštěva

5475 diváků

Jaromír Jágr je v české reprezentaci hvězdou číslo 1. Jasné to bylo už během vyhlašování jmen před utkáním, získal stejné ovace, jako domácí hráči Švédska. Před odletem však nečekal, že se mu až takhle zadaří. Přiznal se, že delší doba bez hokeje mu nedělá dobře a ve švédském Oddset Hockey Games nastoupí, aby se rozehrál před MS v Minsku.

Obavy se však okamžitě ukázaly jako plané. Už během prvního střídání dokázal přihrát Tomáši Mojžíšovi na úvodní gól utkání. Přestože domácí během dvou minut vyrovnali, připravil Jágr hned několik skvělých příležitostí. Nedal gól, ale jeho přihrávky téměř vždy našly svůj cíl a poslaly hráče do nebezpečných šancí.

Největší šanci dokázal vytvořit v deváté minutě Rolinkovi. Jeho parťák však trefil pouze švédského brankáře. Jágra si všímali i protihráči. V jedenácté minutě se dostal do gólové příležitosti, téměř okamžitě mu však pod nohy skočil Nygren a kotouč raději schoval.

O výkonu Jágra se rozmluvil také asistent trenéra Jaroslav Špaček: ""Pro Jardu je to taková startovní pozice. Já si myslím, že třeba nebude spokojený se svým výkonem, ale má nové spoluhráče. Je tu jiný systém než v New Jersey a na větším hřišti."

Přestože u žádného dalšího gólu Jágr nebyl, dokázali Češi vyhrát 3:2, další dva góly dával Martin Zaťovič a Jakub Petružálek. Díky vyhranému utkání se česká reprezentace posunula na druhé místo letošního ročníku Euro Hockey Tour. O dva body předběhla Rusko, které prohrálo s Finskem 1:2.

Trenér Vladimír Růžička mohl být spokojen, jeho svěřenci odehráli se Švédy vydařené utkání
Trenér Vladimír Růžička mohl být spokojen, jeho svěřenci odehráli se Švédy vydařené utkání

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud