24. května 2014 • 19:57

Bez FINále! Češi nedali gól, v semifinále MS prohráli 0:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě mají šanci na medaili, ale nebude lepší než bronzová. Čeští hokejisté prohráli v semifinále mistrovství světa 0:3. Jejich soupeř dal v prvních dvou třetinách po gólu, náskok ještě podtrhnul v závěrečné power play a zítra si zahraje ve finále s Ruskem. Růžičkův tým naopak čeká zítra od 15:30 utkání o třetí místo se Švédskem. Zápas z Minsku jsme sledovali ONLINE na iSport.cz včetně živé videodiskuze s Robertem Kyselou a Marianem Jelínkem.



ČESKO - FINSKO ONLINE MINUTU PO MINUTĚ ZDE>>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 5. • 17:45
Česká republika
Česká republika
0:3
ONLINE
24. května
17:45
Finsko
Finsko
Góly

Domácí:

Hosté: 08:57. Lehterä, 31:02. Immonen, 59:48. Lehterä

Sestavy

Domácí: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Vondrka, Jan Kovář, Rolinek (C) – Růžička. Trenér: Vladimír Růžička.

Hosté: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehterä, Kontiola, Pakarinen – Jokinen (C), Haula, Komarov – Jormakka, Immonen, Palola – Solomaki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala. Trenér: Erkka Westerlund.

Rozhodčí

Brueggemann (GER), Bulanov (RUS) – Dahmen (SWE), Semjonov (EST)

Stadion

Minsk Arena, Bělorusko

Návštěva

14 378 diváků

Jako první sice ohrozil Červenka tečí gólmana Rinneho, ale v dalších minutách převzal iniciativu finský tým. Šance měli Tomi Sallinen, Pakarinen a Jokinenovu střelu vykopl betonem Salák. V 10. minutě už Finové skórovali. Lehterä přešel přes Vitáska a bekhendem zvedl puk nad českého brankáře.

Na začátku druhého dějství mohli Češi při Kontiolově vyloučení vyrovnat. Jágr dvakrát nabil Novotnému, který nejdříve první pokus otřel o tyč a pak trefil Rinneho betony. Jágrova následná střela skončila na boční síti.

Na druhé straně uvolnil Immonen Palolu, ale ten na Saláka nevyzrál. Na druhé straně se od zadního mantinelu dostal k ohrožení Rinneho Jordán. Od 27. minuty nahradil Jana Kováře v sestavě Martin Růžička a kouč Růžička začal míchat složením útoků.

Čeští fanoušci v Minsku před semifinále s Finskem
Čeští fanoušci v Minsku před semifinále s Finskem

Při Palolově vyloučení nejdříve nebezpečně nahazoval puk Jágr, který vzápětí znovu vystřelil a při dorážce Novotného zastoupil Rinneho Haula. Finové se prosadili ve 32. minutě při vyloučení Zámorského. Kontiola přihrál z levého kruhu Immonenovi, který u levé tyče propasíroval kotouč mezi Salákovými betony.

Snížit mohl po Červenkově přihrávce Kolář, ale přestřelil. Salák na druhé straně vyřešil teč i dorážku Huhtaly a zmařil i Jokinenovu šanci. Rinneho prověřil Zaťovič, jenž ještě vzápětí tečí Kindlova pokusu těsně minul. Český tým odolal při Červenkově trestu.

Ve 49. minutě byl vyloučen za sekání Jágr, který s výrokem nesouhlasil a naštvaně hodil na trestné lavici ručníkem. Paradoxně v oslabení měl český tým největší šanci, ale při přečíslení dvou na jednoho netrefil Rolinek ideálně puk po Zaťovičově přihrávce. Češi se až do konce snažili duel zdramatizovat, přes pozorně bránící finské hráče se ale neprosadili. Naopak sami při power play inkasovali. Podruhé v zápase skóroval Lehterä.

ČR - Finsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Lehterä (Hietanen, Mäntylä), 32. Immonen (Karalahti, Kontiola), 60. Lehterä (Komarov, Immonen). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Bulanov (Rus.) - Dahmen (Švéd.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 14.378.

ČR: Salák - Němec, Vitásek, Jordán, Kindl, Zámorský, Kolář II - Jágr, Novotný, Červenka - Klepiš, Sobotka, Hertl - Sekáč, Hudler, Zaťovič - Vondrka, Jan Kovář (27. Martin Růžička), Rolinek. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Finsko: Rinne - Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Ohtamaa, Lajunen, Kivistö, Marttinen - Pakarinen, Kontiola, Lehterä - Komarov, O. Jokinen, Haula - Palola, Immonen, Jormakka - Huhtala, Salomäki, T. Sallinen. Trenéři: Erkka Westerlund, Lauri Marjamäki, Ari Moisanen a Hannu Virta.

Robert Kysela v newsroomu Sportu: "Semifinále je pro tým úspěch, je to mladý mužstvo narychlo složený. Ať to zítra dopadne jakkoliv, za posledních pět, šest let tolik úspěchů nebylo."

3. třetina

60:00. Česko - Finsko 0:3. Konec zápasu. Čeští hokejisté si ve finále MS nezahrají, zítra je čeká od 15:30 souboj o bronz se Švédy.

59:49 Česko - Finsko 0:3 GÓL. Jori Lehterä zvyšuje při české power play do prázdné branky na 3:0. Je rozhodnuto!

48:31 Česko - Finsko 0:2. Jaromír Jágr jde na trestnou lavici. Českému týmu se zatím nedaří vyvinou větší tlak.

40:01 Česko - Finsko 0:2. Začala třetí třetina.

Robert Kysela v newsroomu Sportu k výkonům Jiřího Hudlera na MS: "Mě zklamal. Myslel jsem si, že bude jedním z našich tahounů a nesplňuje to, ke konci sezony asi trochu vypadl z formy, teď se mu na MS tolik nedaří."

Marian Jelínek v newsroomu Sportu: "Nejdříve to vypadalo, že máme více ze hry, góly jsme ale nedali, přišla přesilovka Finů a ti nás vyškolili v produktivitě. Při našich přesilovkách jde hodně puků přes jágra, což je logický, ale soupeř to samozřejmě ví a tak si ho víc hlídá. Šance jsme si tvořili, ale jsme čitelnější."

Čeští fanoušci v Minsku před semifinále s Finskem
Čeští fanoušci v Minsku před semifinále s Finskem

2. třetina

40:00 Česko - Finsko 0:2. Konec druhé třetiny.

31:02 Česko - Finsko 0:2 GÓL. Jarkko Immonen našel při finské přesilovce na první pohled neviditelnou škvíru mezi Salákovými betony a zvyšuje náskok nad českým týmem.

Finové vedou 2:0. Ten signál hrají celé MS, řekl Jelínek
Video se připravuje ...

20:39 Česko - Finsko 0:1. Na trestnou lavici jde Petri Kotriola, který získal nečekanou popularitu po dnes již velmi populárním "I don´t know" rozhovoru s redaktorkou ČT Hanou Ježkovou. Český soupeř však oslabení přečkal bez úhony.

20:01 Česko - Finsko 0:1. Začala druhá třetina.

Čeští fanoušci v Minsku před semifinále s Finskem
Čeští fanoušci v Minsku před semifinále s Finskem

Robert Kysela v newsroomu Sportu: "Jágr je psychicky odolný, je zvyklý na ledacos a plno věcí říká s nadsázkou. Postavení v bodování ukazuje jeho kvality, bodování vyhrál i v New Jersey. Reprezentační kariéru podle mě neukončí, nevěřím tomu. Doufám, že domácí mistrovství příští rok stihne, pokud to půjde podle NHL."

Marian Jelínek v newsroomu Sportu: "Šance si vytváříme, ale střelecká potence tam není, to nás trápí celý šampionát."

Robert Kysela v newsroomu Sportu: "Výkon v první třetině byl nevýrazný, jak znám růžu, se sestavou zamíchá. zkusit by se tam mohl Honza Kovář, je to správně drzý hráč."

1. třetina

20:00 Česko - Finsko 0:1. Konec 1. třetiny.

V prvním semifinále, v němž Rusko porazilo Švédy, nebyla nouze o emoce. Ruský kouč směrem k soupeřově střídačce naznačoval podříznutí krku. Jak to vysvětlil? Přečtěte si ZDE>>>

Kysela o finském gólu na 1:0: Vitásek zareagoval pozdě
Video se připravuje ...

8:57 Česko - Finsko 0:1. GÓL Špatný začátek stejně jako ve čtvrtfinále s USA. Jori Lehterä se přetlačil přes Vitáska a překonal Saláka.

Fin Jori Lehtera překonává českého brankáře Alexandra Saláka v semifinále MSFoto Reuters

Marian Jelínek v newsroomu Sportu: "Finové byli vždycky nepříjemným soupeřem. Teď utekli hrobníkovi z lopaty a mají euforii, takže jsem zvědavý, jak to zvládnou psychicky."

0:01 Česko - Finsko 0:0. Semifinále začalo.

Před zápasem

Dva zápasy. A už mě nikdy neuvidíte! Ani o mně neuslyšíte! Jaromír Jágr se po zvládnutém čtvrtfinále na svém facebookovém profilu v emotivním duchu vyjádřil i ke kritice, která na jeho adresu během šampionátu zazněla. A naznačil, že jsou to jeho skutečně poslední zápasy za reprezentaci. „Už jen kvůli němu musíme udělat maximum, aby to dopadlo dobře!“ přeje si kouč Vladimír Růžička. VÍCE ZDE>>>

Semifinálový zápas s Finskem budou komentovat přímo v newsroomu deníku Sport a serveru iSport.cz Robert Kysela (mistr světa z roku 1996) a hokejový kouč Marian Jelínek. Jak hodnotí český výkon a průběh utkání? Dívejte se ZDE>>>

S kým bude hrát vítěz druhého semifinále? Hokejisté Ruska se stali prvními finalisty MS, když porazili obhájce titulu Švédy 3:1. Seveřany poslal do vedení už po 19 vteřinách Oscar Möller, ale Rusové zásluhou branek Sergeje Plotnikova, Sergeje Širokova a Antona Bělova vyhráli i svůj devátý zápas na turnaji. VÍCE ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud