24. května 2014 • 20:45

Zuřící býk! Frustrovaný Jágr na trestné házel vším, co měl po ruce

Autor: rou, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tohle byl jeden z těch zápasů, kdy je všechno špatně. Čeští hokejisté nedokázali v semifinále mistrovství světa proti Finsku zvrátit nepříznivý vývoj a po prohře 0:3 budou bojovat „jen“ o bronz. Těžce to nesl hlavně Jaromír Jágr, který neúnavně bojoval s dotěrným soupeřem, až po svém vyloučení za oplácení na trestné lavici nevídaně vybuchl…



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 5. • 17:45
Česká republika
Česká republika
0:3
ONLINE
24. května
17:45
Finsko
Finsko
Góly

Domácí:

Hosté: 08:57. Lehterä, 31:02. Immonen, 59:48. Lehterä

Sestavy

Domácí: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Vondrka, Jan Kovář, Rolinek (C) – Růžička. Trenér: Vladimír Růžička.

Hosté: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehterä, Kontiola, Pakarinen – Jokinen (C), Haula, Komarov – Jormakka, Immonen, Palola – Solomaki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala. Trenér: Erkka Westerlund.

Rozhodčí

Brueggemann (GER), Bulanov (RUS) – Dahmen (SWE), Semjonov (EST)

Stadion

Minsk Arena, Bělorusko

Návštěva

14 378 diváků

Tady měl přijít ten největší tlak a snaha zlomit ledově klidné Finy. Češi ve třetí třetině prohrávali 0:2 a nedařilo se jim vůbec nic. Jako jeden z mála se to snažil zlomit veterán Jaromír Jágr.

Tomu Finové nedali ani milimetr prostoru a české legendě v tu nejnevhodnější chvíli došla trpělivost. Poté, co jej u mantinelu masíroval Komarov, se po něm lehce ohnal hokejkou a rozhodčí byl nemilosrdný.

VIDEO | Podívejte se na Jágrův faul i jeho výbuch na trestné

Jágr putoval na dvě minuty na trestnou, nepomohly ani důrazné protesty. A ještě než se zavřela dvířka, v české osmašedesátce doslova „bouchly saze“. Jágr frustrovaný svojí marnou snahou a podle jeho cítění zřejmě nespravedlivým vyloučením nejdříve mrskl na mantinel hokejku, pak přišel na řadu ručník a poté pití.

„Těžko mu vidět do hlavy, ale odvedl super výkon. Škoda, že se k němu dneska nikdo pořádně nepřipojil. Dneska šance připravoval a mohl je sám dát. Bylo vidět, že ohromně moc chtěl,“ vyzdvihl Jágra v živé diskuzi na iSport.cz trenér Marian Jelínek.

Jako hlavního tahouna, který chtěl zvrátit duel s Finy, viděl Jágra i bývalý reprezentant Robert Kysela. „Růža asi půjde za Jágrem, jestli má, nebo nemá motivaci o bronz hrát…“ soudí mistr světa z roku 1996.

Rozhodčí a Leo Komarov si od Jaromíra Jágra nevyslechli asi nic lichotivého
Rozhodčí a Leo Komarov si od Jaromíra Jágra nevyslechli asi nic lichotivého

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud