Květoslav Šimek
10. května 2015 • 10:55

Další rána pro Slovensko, útočník Daňo na šampionátu dohrál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský útočník Marko Daňo z Columbusu na mistrovství světa v Praze a Ostravě dohrál. Šikovný a důrazný útočník si v sobotním zápase s Finskem (0:3) poranil koleno. Proti Rusku (20.15) jej podle všeho v sestavě nahradí Vladimír Dravecký.



„První vyšetření ukázalo, že Marko má poškozený vnitřní postranní vaz v koleni a odhadovaná doba léčby je asi čtyři týdny,“ řekl pro svazové stránky lékař slovenské výpravy Ján Grauzel. „Diagnózu přesněji určí magnetická rezonance, která na Marka čeká v nejbližších dnech.“

Dvacetiletý Marko Daňo, jehož táta Jozef byl dlouho oporou třineckých Ocelářů, odehrál v Ostravě pět zápasů, připsal si vítězný gól z nájezdů proti Dánsku (4:3sn). Dnes proti Rusku si mohl zahrát proti brankáři Bobrovskému, se kterým působí v Columbusu. Bohužel, po Finsku může pomoct pouze radou.

„Sergej je excelentní brankář, strašně rychlý, na něj se musí hlavně z dorážek, protože první střely chytá,“ komentoval Daňo ještě před zraněním. „Pobyt v bráně se mu musí znepříjemnit.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud