Květoslav Šimek
2. května 2015 • 17:50

Jedu! Mladý Slovák Daňo se sebevědomě hlásil na rozhodující nájezd

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned dvakrát si získal slovenské fanoušky. Dvacetiletý útočník Marko Daňo je už při rozbruslení potěšil pukem hozeným na památku do hlediště. A potom rozhodl nájezdové drama proti Dánsku (4:3 sn). Sám se na penaltu přihlásil.



Ostrostřelec Marián Gáborík v nájezdech dvakrát ztroskotal na dánském brankáři Galbraithovi. Viedenský a Dravecký trefili tyčky. Koho poslat teď? Slovenští trenéři ukázali na teprve dvacetiletého Marko Daňa.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu Slovensko - Dánsko

„Rozhodlo jeho sebevědomí,“ usmíval se trenér Vladimír Vůjtek. „Sám si o nájezd řekl.“ Talentovaný útočník Columbusu si z nájezdů těžkou hlavu nedělal. Při své letošní premiéře v NHL už několikrát ukázal, jak šikovné má ruce (35 zápasů/ 21 bodů za 8 gólů a 13 asistencí). „Trenér se mě zeptal, jestli chci, jestli si věřím. Řekl jsem, že ano. Jen jsem si vyměnil hokejku za čerstvou a šel jsem na to.“

Jako doma! Slovenští fanoušci obsadili před duelem s Dánskem Ostravu
Video se připravuje ...

Čerstvou hokejku? „Poprvé použitá,“ usmíval se Daňo. „Nechám si ji na další zápasy.“ Nájezd provedl precizně, suverénně zavěsil pod víko. „Podíval jsem se na brankáře, trošku jej kličkami rozhodil, abych viděl, jaký udělá pohyb. Trochu se otevřel prostor nad vyrážečkou, tak jsem tam zkusil vystřelit.“

VIDEO | Podívejte se, co předvádí Marko Daňo v NHL

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud