13. července 2015 • 12:31

Vůjtek odhalil asistenty! K repre jdou Jandač, Kalous a Špaček

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE
Asistenty Vladimíra Vůjtka na střídačce hokejové reprezentace budou extraligoví trenéři Josef Jandač ze Sparty, Jiří Kalous z Třince a Jaroslav Špaček. Ten byl členem realizačního týmu také u Vůjtkova předchůdce Vladimíra Růžičky a je asistentem trenéra v Plzni. Funkci generálního manažera bude zastávat svazový šéftrenér Slavomír Lener. Potvrdily se tak informace deníku Sport, který toto složení předpovídal.


Vůjtek se na jménech svých spolupracovníků domluvil na dnešním setkání s šéfem hokejového svazu Tomášem Králem. Původně je sice ještě nechtěli zveřejnit, ale nakonec záměr změnili. "S návrhem trenéra Vůjtka jsem souhlasil a budoucí spolupráci jsme projednali i s trenéry, kterých se týká, a s kluby, ve kterých působí," uvedl Král.

Jandač, Kalous i Špaček se budou účastnit i akcí v průběhu sezony, tedy turnajů a zápasů seriálu Euro Hockey Tour.

"Mám to rozmyšlené, ale ještě jsem o tom nestihl mluvit s kolegy, takže si musíte počkat. Volali jsme si teprve včera, dnes se setkám s Pepou Jandačem a Jirkou Kalousem. Jarda Špaček je na Slovensku. Platí ale to, co jsem říkal. Už jsem kolektivní hráč a chtěl bych úlohy rozdělit na všechny čtyři," řekl osmašedesátiletý kouč.

Na české střídačce by tak mohl fungovat podobný model, jaký praktikuje na MS Kanada. Vždy sestaví trenérský tým z několika uznávaných koučů, kteří spolupracují. "Taky bychom to chtěli rozdělit například na útočníky a obránce, na koučing. I na sledování zápasu a soupeře, možná i z tribuny. Musíme se o všem pobavit," podotkl Vůjtek.

Z předešlého realizačního týmu budou s Vůjtkem nadále spolupracovat manažer Lener a asistent Špaček, který by tak měl zajistit kontinuitu. "To je jeden z důvodů. Druhý je ten, že je to člověk ze zlaté generace českého hokeje, a když mají tito kluci zájem, měli by dostat šanci trénovat národní tým," řekl Vůjtek.

V předešlých dnech se spekulovalo, že by jedním z asistentů mohl být i Radim Rulík, který společně s Miloslavem Hořavou dovedl v uplynulé sezoně Litvínov k extraligovému titulu. "Uvažoval jsem o hodně jménech, ale v konečné fázi jsem se rozhodl pro uvedené tři," řekl Vůjtek.

Ten nakonec nebude úzce spolupracovat ani s trenéry reprezentací do 20 a 18 let Jakubem Petrem a Robertem Reichelem. "Ale sejdu se s nimi a o určitých hráčích si promluvíme," uvedl kouč národního týmu.

První akcí nového realizačního týmu bude letní čtyřdenní soustředění, které se od 29. července uskuteční v Jihlavě. "Chceme pozvat hlavně mladší hráče," uvedl Vůjtek, jenž momentálně neřeší otázky případné inspekční cesty do NHL v průběhu sezony. "To má všechno čas. Určitě se na nějaké cestě dohodneme, ale je otázka, zda poletím já, generální manažer, nebo Jarda Špaček," řekl.

V průběhu nadcházející sezony bude český hokej řešit i účast na Světovém poháru, který se v Torontu uskuteční příští rok v září a říjnu. Minimálně šestnáctičlennou nominaci včetně dvou brankářů musejí účastníci oznámit do 1. března. Král naznačil, že by tým mohl i tam vést Vůjtek, přestože má smlouvu do květnového mistrovství světa. "Zatím jsme o tom nemluvili," řekl dnes Vůjtek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud