Jakub Hlaváč
11. července 2015 • 14:05

Vůjtkovi asistenti? Reprezentační trenér si v nich volí své nástupce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volba bude očekávaná, nepřekvapivá. Tedy pro Tomáše Krále. Jakkoliv si o svých nejbližších partnerech rozhodne Vladimír Vůjtek, svazový šéf jeho představy zná. Zná je od chvíle, kdy veterána hokejových bitev na reprezentační střídačku dosadil.



Volba je to však přesto zajímavá. Především proto, že právě asistenti by měli být následníky ceněného trůnu. Měli by nastavit linii, koncepční práci pro léta budoucí. Josef Jandač a Jiří Kalous. Jejich jména s nejvyšší pravděpodobností zazní, právě oni jednou Vůjtka vystřídají. Takový je plán.

Volba se zdá být správnou. Jakkoliv byly i jiné možnosti, především varianta s Radimem Rulíkem se jevila být velice lákavá. Vyvolení se dobře znají, mají spolu velmi dobrý lidský vztah. Věří si. A zároveň se nebojí o hokeji pohádat, sdělit si své argumenty. Jen dobře.

Volba Jandače už je navíc opakovaná. Kouč dostal pobídku vícekrát, jednou i za východní hranicí od tamního svazu. Vždy však byl smluvně vázán, nechtěl zradit svého zaměstnavatele. V šestačtyřiceti letech je připraven. Zlato z Německa toho budiž důkazem, má na něm svou zásluhu.

Volba Kalouse může být částečně i sňatkem z rozumu kvůli výše zmíněnému. Není zcela jasné, jak by byl Jandač schopen a ochoten spolupracovat kupříkladu se zmíněným Rulíkem či ve Zlíně velmi úspěšným Rostislavem Vlachem. Takhle nic skřípat nebude.

Volba čtvrtého do party v sobě přece jen skýtá určité napětí. Není vyloučené, že si osmašedesátiletý expert vezme ještě jedno eso. Hráče z veleúspěšné generace, který nabídne zase trochu jinou optiku. I to by pasovalo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud