11. dubna 2016 • 22:38

Krejčí na MS v Rusku nebude. Útočníka Bostonu čeká operace

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník David Krejčí hokejovou reprezentaci na mistrovství světa neposílí. Oporu Bostonu čeká v příštích dnech v New Yorku operace kyčle.



Reprezentační kouč Vladimír Vůjtek na dnešním srazu národního týmu v Praze uvedl, že by tým měl posílit Krejčího spoluhráč David Pastrňák . O vítězi Stanleyova poháru z roku 2011 mluvil neurčitě s tím, že musí nejprve absolvovat výstupní lékařskou prohlídku.

Sám Krejčí však přiznal, že není zdravotně v pořádku, i když v závěru sezony v sestavě Bostonu nechyběl a byl by připraven nastoupit i v play off. "Problémy mám už nejméně dvacet zápasů. Máme ale dobrý lékařský tým, díky jeho péči jsem byl schopen hrát a udržoval jsem se v dobré kondici, abych byl schopen pomoct týmu," uvedl Krejčí pro Boston Globe.

Po skončení sezony se ale rozhodl, že půjde na operaci, kterou absolvoval již v roce 2009. Tehdy měl problémy s pravou kyčlí. "A musím přiznat, že jsem se nikdy necítil lépe než po ní," řekl devětadvacetiletý útočník.

Krejčí figuruje v oznámené první části české reprezentace pro zářijový Světový pohár. Rodák ze Šternberku věří, že do té doby bude fit. V roce 2009 byl na operaci v červnu a v říjnu se zapojil do zápasů NHL; lékaři běžně stanovují nucenou přestávku na čtyři až šest měsíců.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud