13. května 2016 • 20:45

Střelec Plekanec: Nejlepší na MS jsou naši gólmani, oba chytají výborně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžkou šichtu museli odpracovat čeští hokejisté v dnešním utkání světového šampionátu proti Kazachstánu. Výhra 3:1 se nerodila lehce, k pátému úspěchu v pátém zápase zavelel jako správný kapitán zkušený útočník Tomáš Plekanec, který góly v první a třetí části zařídil vedení 2:0.



Dlouholetá opora Montrealu skórovala na turnaji dvakrát již při vydřené výhře 4:3 po nájezdech proti Lotyšsku. Dnes Plekanec svůj kousek zopakoval. "Dvakrát mi to tam padlo. U prvního gólu jsem se tam motal a jen to dorazil. U toho druhého kluci skvěle napadali za brankou a 'Pasta' mi to hezky hodil. Jen jsem to napálil a skončilo to v bráně," ocenil nahrávku Davida Pastrňáka.

Gólmana soupeře Vitalije Kolesnika překonal již krátce před svou první trefou, jenže sudí krátce předtím pískali, když chybně zastavovali akci kvůli postavení mimo hru.

Vše o šampionátu v Rusku čtěte ZDE>>>

"Já slyšel, že písknul, ale už jsem to nemohl zastavit. Házeli jsme to na branku, v mém případě to ani nebyla pořádná střela a i ten gólman to asi pouštěl," přemítal Plekanec. "Chtěli jsme dát hlavně první gól, spadlo mi to tam později," dodal.

Po vysoké čtvrteční výhře 7:0 proti Norsku se tým na tříbodový zisk nadřel o dost více. "Byli bychom rádi, kdybychom vyhráli jednodušeji jako s Nory, ale to nikdo z nás nečekal. Byl to těžký zápas. Oni hráli dobře a byli odpočatí. Jejich první lajna to tahala, byla nebezpečná hlavně v přesilovkách. Hráli dobře, bruslili a byli odpočatí," řekl Plekanec.

VIDEO: Sestřih zápasu Česko - Kazachstán

Český tým držel Francouz

Velkou pochvalu měl také pro brankáře Pavla Francouze. "Ukázali jsme sílu. I když to v některých pasážích nebylo ono, tak jsme to odehráli celkem dobře. Probojovali jsme se k tomu hlavně díky 'Francíkovi'. Dnes nám ten zápas vychytal a je jeho zásluhou, že jsme se tak netrápili," prohlásil se čtyřmi trefami nejlepší střelec českého týmu na turnaji

Spokojený byl i s ohledem na čtvrtfinálovou definitivu. "Musíme se ale soustředit dál a připravit se na další zápasy. Máme před sebou dva těžké duely. Chceme hrát hlavně pořád stejně a odehrát dobré zápasy," uvedl Plekanec k zápasům s Dány a Švýcary.

Velkým pozitivem je odolná defenziva týmu. Za pět zápasů inkasovali Češi jen šestkrát. "Brankáři chytají výborně. Chytají strašně těžké situace a jsou zatím našimi jasně nejlepšími hráči. Můžeme se o ně opřít. V poli to ale musíme ještě vypilovat," uvedl Plekanec.

Týmu se nedaří podle představ v přesilovkách. "Určitě to může být lepší, o tom žádná," řekl Plekanec. "Je co zlepšovat, ale není potřeba být negativní, zapracujeme na tom. Věřím, že v důležité chvíli nám ta přesilovka zase zabere."

Hru v početní výhodě chce rozebrat v sobotu, kdy má tým po dvou hracích dnech za sebou volno. A pak bude usilovat o to, aby jako vítěz skupiny zůstal pro čtvrtfinále v Moskvě a nemusel cestovat do Petrohradu. "Víme o tom, ale soustředíme se jen na další trénink a zápas," řekl Plekanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud