13. května 2017 • 13:43

Holík opustil český tým, Sobotka trénoval s Voráčkem a Plekancem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Paříži opustil útočník Petr Holík, který nebyl zdravotně v pořádku a nedočkal se dopsání na soupisku. S týmem dnes poprvé trénovala nová posila z NHL Vladimír Sobotka ze St. Louis. Na ledě nechyběl obránce Radim Šimek, který odstoupil z pátečního duelu se Slovinskem.



Sobotka se v tréninku zařadil do elitní formace s kapitánem Jakubem Voráčkem a centrem Tomášem Plekancem. Ze základní sestavy vypadli útočníci Tomáš Hyka a Lukáš Radil. "Cítím se dobře. Zapotil jsem se a jsem rád, že mám první trénink za sebou. Doufám, že to bude dobrý," řekl Sobotka.

Holík do dějiště turnaje původně neodletěl, protože se zranil v generálce na Carlson hokejových hrách v Českých Budějovicích s Ruskem. Naražená žebra a pohmožděný sval mu to nedovolila, přesto byl později povolán a v pondělí dorazil do Paříže. Domů již odcestoval i útočník Dominik Kubalík.

"Petr měl výbornou přípravu, mistrovství si uhrál, ale bohužel se v posledním zápase zranil. Když byl doma a v klidu, tak si myslel, že je v pořádku, ale když se zapojil do tréninkového procesu, tak zjistil, že to není v soubojích stoprocentní," řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

Po Holíkově odjezdu a Sobotkově zařazení do týmu zůstávají na turnaji na jedno volné místo do pole stále tři kandidáti - obránci Jan Kolář a Libor Šulák a útočník Jakub Lev.

V nedělním utkání proti Francii by měl nastoupit i Šimek, jenž nedohrál páteční zápas. Dnešní trénink absolvoval se speciálním tejpem na levém zápěstí. "Byl jsem na rentgenu, kde mi řekli, že nic zlomeného není. Na tréninku jsem tomu dal trochu voraz, ale bude to v pohodě," uvedl Šimek.

Vše o MS v hokeji 2017 »

Česko - Slovinsko 5:1. Pomohlo, že jsme rychle dali první branku, míní redaktor iSport.cz
Video se připravuje ...

Česko - Finsko 4:3sn: Zlaté dva body, hodnotí redaktor deníku Sport
Video se připravuje ...

Vysoký jalovec v Paříži! Čeští fanoušci si užívali před Běloruskem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud