10. dubna 2019 • 21:12

Česko - Rakousko 3:1. První úspěšný test před MS! Při debutu zářil Fořt

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté porazili ve Znojmě v prvním zápasovém testu před květnovým mistrovstvím světa na Slovensku Rakousko 3:1. V duelu Euro Hockey Challenge se o branky týmu kouče Miloše Říhy postarali David Tomášek, Lukáš Klok a debutant Tomáš Fořt.



Gólman Marek Langhamer při reprezentační premiéře přišel o čisté konto v čase 57:41, kdy Rakušané zmírnili porážku. Odveta se bude hrát v sobotu od 16:15 v Linci.

Premiéru v národním týmu si proti 14. týmu loňského mistrovství světa odbyli také útočníci Tomáš Fořt a Šimon Stránský. Hned po 100 sekundách nabídl domácím přesilovou hru Wolfův faul a ve čtvrté minutě ji zužitkoval Tomášek, který po Fořtově teči Jordánova pokusu doklepl puk do okryté branky.

Další možnost měl Mertl, gólman Kickert odolal i po průniku Radima Zohorny i Sekáče. V polovině zvýšil střelou z pozice za levým kruhem obránce Klok a v devátém reprezentačním startu se radoval z premiérové branky.

Říhův tým měl jednoznačnou převahu a rakouský gólman si poradil se Zdráhalovým pokusem. V 13. minutě Langhamerovu branku ohrozila ojedinělá tečovaná střela Hofera z ostrého úhlu. Při Maxově vyloučení našel Tomášek Mertla, který ale přestřelil. Gól nepřinesly ani pokusy Tomáše Zohorny a Dvořáka.

David Tomášek střílí první branku utkání s Rakouskem
David Tomášek střílí první branku utkání s Rakouskem

Český tým dominoval a Langhamer si připsal první zákrok až ve 25. minutě při Tomáškově vyloučení a střele Schlachera od modré čáry. Větší šanci měl po průniku v oslabení Jordán, Kickert ale zasáhl.

V polovině druhé části vysunul Tomáš Zohorna do úniku Sekáče, který také ztroskotal na gólmanovi Lince. Stav se nezměnil ani po střele Filipa Pavlíka, pokusu Radovana Pavlíka či možnostech Beránka a Radima Zohorny.

V úvodu závěrečného dějství ukryl Kickert Tomáškův bekhendový pokus v lapačce. V dobré pozici netrefil puk Beránek a průnik Radovana Pavlíka zlikvidoval rakouský gólman. Ve 44. minutě se dostal do šance Zwerger, ale Kundrátek mu ji zmařil.

Při vyloučení Filipa Pavlíka měl Langhamer práci, ale udržel čistý štít. V 50. minutě pomohla hostům po Sekáčově zakončení zblízka tyč a o dvě minuty později znovu po Dvořákově střele z pozice mezi kruhy.

V 53. minutě už Češi skórovali. Červený zpoza branky našel zcela volného Fořta, který pohotově překonal Kickerta. Další možnost měli ještě Beránek a Řepík. Langhamerovi sebral nulu z dorážky po Wolfově pokusu Hofer.

Góly

Domácí: 03:09. Tomášek, 09:57. Klok, 52:42. Fořt

Hosté: 57:41. Hofer

Sestavy

Domácí: Langhamer (Bartošák) – Kolář (C), Kundrátek, Jordán, Pavlík F., Krejčík, Mozík, Dvořák, Klok – Sekáč, Zohorna R., Řepík (A) – Červený, Fořt, Tomášek – Zdráhal, Mertl, Stránský – Beránek, Zohorna T. (A), Pavlík R.

Hosté: Kickert (Müller) – Maier, Lindner, Schlacher (A), Wolf, Vallant, Payr, Matzka, Stefler, Kernberger – Ulmer, Häussler, Ganahl (C) – Hofer (A), Haudum, Zwerger – Wachter, Gaffal, Macierzynski – Pöschmann, Maxa, Antonitsch.

Rozhodčí

Hradil, Šír – Lederer, Tošenovjan

Stadion

Nevoga aréna, Znojmo

Návštěva

4250 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud