Pavel Ryšavý
26. dubna 2022 • 17:00

Vrána zase pálí. Výjimečný hráč, hlásí Nedvěd a chystá seznam na MS

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V boji o místa pro mistrovství světa přituhuje. Hráči z Evropy mají teď v Ostravě poslední šanci urvat pro sebe pozici. Pak už do reprezentace pomalu začnou proudit ti, kterým končí sezona NHL. Otazník visí nad Filipem Zadinou nebo Jakubem Voráčkem. Pokud se na poslední chvíli nezraní, jistí mají být Tomáš Hertl nebo Jakub Vrána. Ten chytil po operaci ramene výbornou formu. „Rozdílový a výjimečný hráč,“ těší se na útočníka Detroitu generální manažer Petr Nedvěd.



Působí spíš tichým dojmem. Jakub Vrána nikdy moc nevyhledává hloučky novinářů, aby si s nimi vyprávěl. Přesto když nastoupil na posledních dvou světových šampionátech, přitahoval hodně pozornosti mimo led. V roce 2019 ho Miloš Říha posadil, když se mu nezdálo, jak plní defenzivní úkoly. Před rokem se hodně mluvilo o Vránově jasném vzkazu, že jede do Lotyšska pro zlato.

Věta výrazně zneklidnila trenéra Filipa Pešána. „Taky jsem jasně řekl, že šlo čistě o názor Jakuba Vrány, ne celého realizačního týmu. Chtěl jsem, aby si hráči uvědomili, že asi nevyhrajeme každý zápas a zlato nám nedonesou na hotel,“ vysvětloval pak.

Jakub Vrána v NHL

Zápasy: 319

Góly: 97

Asistence: 89 b

Body: 186

Střely/zápas: 2,16

Navíc i v Rize mělo být jednou blízko, že Vrána nenastoupí. Ofi -ciálně šlo o problémové rameno (se kterým musel nakonec na operaci), ale zdroje deníku Sport tehdy říkaly, že spíš si kouč Pešán maloval sestavu bez něj. Po poradě celého realizačního týmu ho na zápasovou soupisku nakonec zase ukotvil.

Pokud nepřijde u Vrány problém se zdravím, měl by přiletět na třetí reprezentační turnaj v řadě. Sluší se připomenout, že na poslední akci dorazil i bez smlouvy. „Vidím v tom obrovské plus, klobouk dolů před každým, kdo k reprezentaci přistupuje takhle. Jsme hrozně rádi, že Kuba chce reprezentovat, je to výsledek, jak je v hlavě nastavený,“ vyzdvihuje jeho přístup generální manažer Petr Nedvěd.

Příslib od něj má i teď. Vrána by tak měl nastoupit pod třetím reprezentačním trenérem a podle zpráv z Detroitu má výbornou formu. „Je to chlap, který dokáže dát gól vyloženě z ničeho,“ pronesl pro server The Athletic jeho spoluhráč Sam Gagner.

Red Wings už nejsou na dně NHL, ale pořád to na play off nestačí. Porážek je hodně, řeší se výměna trenéra pro příští ročník. Vrána je ale v tuhle chvíli borec, který naplňuje fans optimismem. Až bude zdravý celý rok? Konečně zase bomber, který může jít pro čtyřicet gólů. Detroit tomu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud