Miroslav Horák
26. května 2022 • 11:40

Insider Benda o Němcích: My museli hrát zanďoura, teď už je z čeho brát

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

V extralize hrál za Slavii, Spartu nebo Litvínov, velkou kariéru odehrál v německém národním dresu. „Za mých časů jsme museli hrát zanďoura, teď máme mnohem víc výborných hráčů. Němci si věří, ale Češi jsou pro mě pořád favorit,“ říká čerstvě padesátiletý Jan Benda, bývalý renomovaný útočník, jenž za reprezentaci západních sousedů odehrál tři olympiády a osm šampionátů.



Byl i u historického triumfu v Ga-Pa v létě 1996, kdy Němci v rámci Světového poháru ponížili Čechy v čele s  Jágrem 7:1. Jan Benda jako rodák z belgického Reefu tehdy dvakrát skóroval. Podobnou senzaci ve čtvrtek odpoledne (15:20) neočekává. „Bude to na Pastovi a jeho lajně,“ tvrdí kouč týmu do 20 let v Ravensburgu z Horního Švábska.

Jak to v Helsinkách dopadne?
„Vidím to víc na Čechy, pro mě jsou favoritem. Hlavně díky Krejčího první lajně s  Pastrňákem a Červenkou , která je velmi nebezpečná především v přesilovce. Osud Němců bude hodně záviset od výkonu brankáře Grubauera. A další věc. Naposledy proti Švýcarům bylo vidět, že se dostávají do problémů ve chvíli, kdy soupeře nechávají rozjet přes střední pásmo. Jakmile Švýcarům nevzali rychlost, měli potíže. Stejně bych to viděl i proti Čechům.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud