20. dubna 2023 • 20:59

MS do 18 let: Česko - Slovensko 2:3sn. Prohra na úvod, marná reklamace

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli ve svém prvním zápase na mistrovství světa hráčů do 18 let se Slovenskem 2:3 po samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Jakuba Petra dokázali v Porrentruy ve skupině A ve druhé třetině smazat dvoubrankové manko, poté měli několik šancí otočit vývoj utkání, ale nakonec neuspěli v nájezdech. O české branky se postarali Adam Csabi a Eduard Šalé.



Český tým měl hned v úvodu výhodu přesilové hry, kterou ale ještě před jejím vypršením ukončil faul Csabiho a předznamenal hlavní problém mužstva vedeného koučem Petrem. Jen v první třetině Češi dostali pět menších trestů a ve druhém oslabení poprvé inkasovali, když brankáře Hrabala prostřelil Cedzo.

Slováci následně nevyužili 31 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři, ve druhé třetině se ale v další početní výhodě prosadili podruhé a opět se mezi střelce zapsal pohotový Cedzo, který působí v juniorce extraligového Třince. A mohlo být pro Česko ještě hůře, ve 25. minutě Hrabalovi pomohla branková konstrukce.

Čeští hráči měli dlouho problém usadit se v útočném pásmu, v polovině utkání se ale jejich výkon přece jen zlepšil a po povedené kombinaci Csabi ve 38. minutě snížil. V čase 39:26 se poté prosadil Šalé a vyrovnal.

Na konci druhé části ale dostal Eichler pětiminutový trest za faul na Pobežala a Češi tak do závěrečné dvacetiminutovky vstupovali v oslabení. Vrátit Slovensku vedení mohl aktivní Cedzo, Hrabal ale jeho šanci zlikvidoval a poté si poradil i s příležitostí Deje. Na konci oslabení zahrozil Šimek, brankář Urban byl ale připravený.

V dramatické koncovce třetí třetiny mohly oba týmy hned několikrát rozhodnout. Na české straně se do dvou šancí dostal Šimek, Felcman v 59. minutě trefil tyč a Šalé následně nevyužil nájezd. Hrabal musel likvidovat příležitosti Pobežala a Pekarčíka.

Vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Slováci. Hrabala překonali Cedzo, Ridzoň a Jenčko, na české straně uspěli Csabi a Šalé.

Nájezd Daniela Jenčka reklamoval český gólman s přesvědčením, že se kotouče při nájezdu před zakončením dotkl holí, což by znamenalo zmaření Jenčkovy akce. Rozhodčí se šli poradit k videu, ale přestupek nerozklíčovali, takže se Slováci mohli radovat z bodu navíc. 

Druhé utkání čeká českou reprezentaci v sobotu, kdy se utká s Německem.

Góly

Domácí: 37:38. Csabi, 39:26. Šalé

Hosté: 10:24. Cedzo, 23:35. Cedzo, . Jenčko

Sestavy

Domácí: Hrabal (Kavan) – Jiříček, Kočí, Matějíček, Dvořák (C), Vochvest, Skok, Eichler – Židlický, Felcman, Štancl – Šalé (A), Šimek, Petr (A) – Jecho, Csabi, Holinka – Fábry, Hradec, Kučera – Adámek.

Hosté: Urban (Fürsten) – Štrbák (C), Eperješi, Baran, Barcík, Pišoja, Královič – Pobežal, Dvorský (A), Cedzo – Jenčko, Pekarčík, Dej – Kukumberg, Varga, Císar – Masnica, Párička (A), Ridzoň.

Rozhodčí

M. Hebeisen, L. Ruprecht – S. Gustafson, S. Riecken

Stadion

Raiffeisen Arena, Porrentruy (Švýcarsko)

Návštěva

1193 diváků

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud