7. listopadu 2011 • 10:45

Komplikace pro Karjalu: kvůli zranění neodcestují tři hokejisté

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik se bude muset na nadcházejícím turnaji Karjala ve Finsku a Švédsku obejít bez pomoci obránců Martina Škouly, Lukáše Krajíčka a útočníka Ivana Rachůnka, kteří ze zdravotních a rodinných důvodů vypadli z nominace. Na jejich místa byli povoláni Lukáš Zíb, Tomáš Mojžíš a Jakub Orsava.



Zatímco třinecký Zíb a Mojžíš hrající momentálně za finské TPS Turku mají na svém kontě již několik desítek startů v národním týmu, útočník Orsava z Třince je třetím nováčkem v aktuálním výběru.

Soupiska českého týmu

Brankáři: Kovář, Štěpánek
Obránci: Mojžíš, Zíb, Trončinský, Čáslava, Blaťák, Ševc, Nakládal
Útočníci: Hubáček, Kotalík, Vampola, Klepiš, Irgl, Novotný, Orsava, Koukal, Průcha, Adamský, Vrána, Petružálek, Kvapil, Nedvěd

Premiéra čeká i Marka Trončinského a Jakuba Petružálka.

Čeští reprezentanti se před první akcí seriálu Euro Hockey Tour sejdou v úterý v Praze. Ve čtvrtek odletí do Švédska, kde se utkají s domácí reprezentací. V pátek se přesunou do Helsinek, kde se o víkendu utkají s Finskem a Ruskem.

Švédové už musely měnit 7 hráčů

Trenér hokejistů Švédska Pär Marts musel udělat další změny v nominaci na turnaj Karjala v Örnsköldsviku a Helsinkách a celkem už vyměnil kvůli zdravotním problémům sedm hráčů. Nově vypadli z kádru útočníci Magnus Kahnberg z Frölundy, Jakob Silfverberg z Brynäs a z obrany jeho klubový spoluhráč a reprezentační nováček Simon Bertilsson.

Už o víkendu bylo jasno, že se na prvním dílu Euro Hockey Tour nepředstaví obránci Johan Fransson z Luley, Mattias Ekholm z Brynäs a forvardi Jimmie Ericsson ze Skelleftey s Joelem Lundqvistem z Frölundy.

Marts v sobotu zaplnil jen dvě volná místa pozváním útočníků HV 71 Andrease Falka a Oscara Sundha. Následně povolal beka Jonase Brodina z Färjestadu, Christiana Bäckmana z Frölundy, Klase Dahlbecka z Linköpingu a do ofenzivy Miku Hannulu z MODO Hockey a Simona Hjalmarssona z Luley.

Brodin bude v reprezentaci Tří korunek debutovat, v kádru jsou tak s brankářem Gustafem Wesslauem z Djurgaardenu a útočníkem Callem Järnkrokem tři nováčci.

Švédové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 10. listopadu zápasem doma v Örnsköldsviku proti Česku. Po přesunu do Helsinek je čeká v sobotu duel s Ruskem a v neděli se utkají v repríze finále MS s domácím Finskem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud