18. dubna 2012 • 22:10

Nemocný Štěpánek: Měl jsem toho plný zuby. A snad mi dres nechají

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | První třetinu odehráli v replikách dresů ze 70. let, aby vzdali hold svým předchůdcům. Reprezentantům Československa, kteří před čtyřiceti lety v Praze vybojovali titul mistrů světa. Češi slavnostní utkání na domácí půdě zvládli a bývalého federálního partnera v rámci Euro Hockey Challenge porazili 3:1. A to i díky spolehlivému výkonu brankáře Jakuba Štěpánka.



Chytá v nejbohatším evropském klubu, ale příliš důvodů k radosti po sezoně neměl. Předpokládaná česká jednička pro světový šampionát vypadla s Petrohradem už v semifinále KHL, a právě na Štěpánka se nesla z ochozů i ruských médií hlasitá kritika. Teď si chce spravit chuť v národním týmu.

Pro vás osobně to byla asi jedna z posledních generálek před mistrovstvím světa. Kouč Hadamczik prozradil, že v bratislavské odvetě bude chytat Kovář. Jak jste s ní spokojen?
Mohlo to být i lepší, ale zaplaťpánbůh za to, že jsme nakonec vyhráli. Gól jsem dostal jeden, a myslím, že to ještě přede mnou tečovalo Kutlyho (obránce Kutlák) brusli. Letělo mi to do klína a odrazilo se to k tyči, takže trochu štěstí pro ně.

V bráně jste byl po dlouhé herní pauze, byla cítit?
Jsem spíš pořád trochu nachcípaný. Bylo tu navíc pořádné horko, takže se mi špatně dýchalo a občas jsem toho měl opravdu plný zuby. Je to přeci jen jiné než při tréninku, ale musím se rozdýchávat i při zápasech.

Chyběla řada zkušených obránců, jak se s tím tým z vašeho pohledu vypořádal?
Občas jsme to mohli dát rychleji pryč. Tady to úzké kluziště v 02 aréně je trochu zrádné. Ale už tu hrát nebudeme, takže když tu rozehrávku zrychlíme, mohlo by to být lepší.

Tomáš Plekanec v retrodresu z roku 1972 před slovenským brankářem Peterem Hamerlíkem. Plekanec bude kapitánem i na světovém šampionátu
Tomáš Plekanec v retrodresu z roku 1972 před slovenským brankářem Peterem Hamerlíkem. Plekanec bude kapitánem i na světovém šampionátu

Zápas doprovázela slavností atmosféra, jak se vám v té replice chytalo?
Já jsem ten samotný ceremoniál neviděl, byli jsme v šatně, ale v první řadě jsou tyhle věci důležité. Je dobře, že se nezapomíná na legendy, které tu radost rozdávaly desítky let před námi. A ten dres se mi moc líbil.

Schováváte si dresy z takových významnějších akcí?
Že bych byl na to nějak ujetý, to ne. Tenhle jsem ale zrovna chtěl. Jenže když jsem teď přišel do šatny, tak už tam nebyl. Někdo mi ho ukradl, asi kustodi. Ale stejně, až se najde, teprve uvidím, jestli nám ho vůbec nechají.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud