20. dubna 2012 • 19:35

Čeští hokejisté zdolali Slovensko na nájezdy a drží neporazitelnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Čeští hokejisté vyhráli v závěrečném utkání Euro Hockey Challenge v Bratislavě nad Slovenskem 3:2 po samostatných nájezdech a jako jediní si v přípravné sérii udrželi i po šestém duelu neporazitelnost. Tým kouče Aloise Hadamczika dvakrát prohrával, ale v rozstřelu rozhodl o jeho výhře Jan Kovář.



Před mistrovstvím světa ve Švédsku a Finsku čeká český tým příští týden ještě turnaj Euro Hockey Tour v Brně, do kterého vstoupí ve čtvrtek zápasem proti Švédsku.

Zápasu předcházel ceremoniál, při kterém byl jako 27. osobnost v historii uveden do Síně slávy in memoriam Pavol Demitra, který zahynul loni v září při letecké katastrofě Lokomotivu Jaroslavl. O život tehdy s celým mužstvem přišli i čeští reprezentanti Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček. Dres číslem 38 převzala od zástupců slovenského svazu Demitrova manželka Majka a fanoušci na zaplněném Zimním stadionu Ondreje Nepely po celý zápas skandovali jméno bývalého kapitán slovenské reprezentace.


Do branky se oproti předpokladům postavil Pöpperle místo Jakuba Kováře, kterého nepustila na led začínající viróza. V úvodu se hrálo bez větších šancí a Češi se ubránili při Vampolově vyloučení. Možnost otevřít skóre měl v osmé minutě Průcha, ale minul.

Nepřesnou mušku měl vzápětí také Petružálek, na druhé straně Kytnár a střelu Surového kryl Pöpperle. V 16. minutě se dostal v oslabení při Krejčíkově trestu sám před gólmana Laca Průcha, ale po blafáku těsně minul levou tyč. Hadamczikův výběr odolal i při Vondrkově pobytu na trestné lavici a potom neuspěl při další příležitosti domácích Kytnár.

Po 27 vteřinách druhého dějství se dostali Slováci šťastně do vedení. Hossa nahodil kotouč, který vyjel Pöpperle zachytit za branku, ale puk se po nečekaném odrazu od mantinelu dostal před Bližňáka, který pohodlně trefil prázdnou branku. Češi ale ve 24. minutě při své první přesilovce vyrovnali, když Vondrka trefil tyč a z dorážky se prosadil Průcha.
Slovensko bylo ve druhém přípravném zápase blízko vítězství, nakonec ale padlo v nájezdech
Slovensko bylo ve druhém přípravném zápase blízko vítězství, nakonec ale padlo v nájezdech


Slováci se následně ubránili při Mikúšově vyloučení a po polovině zápasu měli chvilkovou převahu. V přečíslení zahrozili Bližňák s Radivojevičem, další šanci měl Ružička.

V 33. minutě domácí získali podruhé vedení, když po Hovorkově střele ještě neuspěl dorážející Mikúš, ale Bartovič doklepl puk do odkryté branky. Blízko vyrovnání byl český tým v 36. minutě, kdy při přečíslení Tlustý uvolnil Tenkráta, jehož ale vychytal Laco.

Na úvod třetí třetiny otestoval českého gólmana Hossa. Ve 44. minutě bylo vyrovnáno, když dostal prostor na pravé straně Holík a povedenou střelou si připsal druhou trefu v pátém reprezentačním startu. Následně pálil Tlustý a Lacovi nadělala potíže Vampolova teč. Domácí se ubránili při Hovorkově trestu.

Po rozhodnutí pak sahali Slováci. V 56. minutě skončila rána Surového na levé tyči a minutu a půl před koncem třetí třetiny se vyznamenal Pöpperle. Nejdříve vyrazil Hovorkovu střelu a stačil se přesunout i proti Mikúšově dorážce.

Prodloužení nerozhodlo, i když hráli Češi téměř minutu v oslabení, a v nájezdech rozhodl podobně jako v sobotu v Českých Budějovicích proti Německu Jan Kovář. Slováci prohráli i svůj šestý zápas v EHCh.

Slovensko - Česká republika 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Bližňák (Marcel Hossa), 34. Bartovič (Mikúš, Hovorka) - 24. Průcha (Vondrka, Čáslava), 44. Holík (Vincour, Krejčík), rozhodující sam. nájezd Jan Kovář. Rozhodčí: Baluška (SR), Jeřábek - Blümel (oba ČR), Valach (SR). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 10.022.

Slovensko: Laco - Sekera, Mikuš, Jurčina, Stehlík, Starosta, Vydarený, Kudroč, Sersen - Radivojevič, Bližňák, Marcel Hossa - Hovorka, Mikúš, Bartovič - Kytnár, Surový, Ružička - J. Sýkora, Cibák, Špirko. Trenéři: Vladimír Vůjtek a Jerguš Bača.

Česká republika: Pöpperle - Nakládal, Krejčík, Kutlák, Čáslava, Mojžíš, Zámorský, Kudělka - Tenkrát, Vampola, Tlustý - Průcha, Nedvěd, Vondrka - Petružálek, Jan Kovář, I. Rachůnek - Kumstát, Holík, Vincour. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud