10. listopadu 2012 • 14:50

Rusy načal krásným sólem Irgl: Nároďák si teď jezdíme užít

Autor: mjk, fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nebyl to ofenzivní festival, ale výhra bojovného kolektivu. Češi vstřelili během tří zápasů turnaje Karjala průměrných šest gólů, přesto dokázali celý podnik poprvé v historii vyhrát. Porážku Rusů v posledním zápase načal krásným sólem Zbyněk Irgl.



Tenhle šikula má od čtvrtfinále mistrovství světa před šesti lety pověst chladnokrevného kata. V prodloužení vypjaté bitvy s Ruskem tehdy poslal Sbornou domů „vykoupáním“ bezmocného brankáře Sokolova doslova na hranici brankoviště.

Tentokrát se blýskl sólem přes celé hřiště. V obranném pásmu dostal při přesilovce nahrávku, minul prvního protivníka z bránící čtveřice a na útočné modré si vtipně prohodil další dva soupeře. Finální zamýšlená přihrávka na Petra Hubáčka se mu od posledního Rusa odrazila zpět na hůl a Irgl potvrdil, že pokud může, zakončuje kličkou.

„Byl gól trochu se štěstím. Chtěl jsem přihrávat Hubasovi (Hubáčkovi), ale na puk jsem nedosáhnul, jak mi ujel dopředu. Gólman taky čekal, že už za tím pukem nepojedu, takže si klekl a zůstal mi klečet na brankové čáře… Klika,“ usmál se útočník Dinama Minsk.

Nečekanou situaci v plné rychlosti zvládl bravurně a už v 9. minutě poslal Česko do důležitého vedení. Ještě před koncem první třetiny navíc asistoval u vítězné trefy Jakuba Kindla.

Češi vyhráli na Karjale všechny tři zápasy. Co se podle zkušeného reprezentanta skrývá za nečekaným a suverénním ovládnutím celého turnaje? „Je to tím, že sem teď jezdí parta kluků, kteří spolu už něco odehráli, a mě přijde, že se všichni teď na nároďák vyloženě těšíme. Opravdu sem jedeme si všechno užít. To pak je vidět i na ledě, jak nás to všechny baví,“ poodhalil rozpoložení v týmu Irgl.

VIDEO: Památný Irglův gól - čtvrtfinále MS 2006

VIDEO: Další Irglův slavný okamžik. Rozstřel s Rusy, kdy proměnil všechny tři nájezdy. Za Sbornou se trefil Radulov pouze dvakrát

Bývalí parťáci z Vítkovic si v reprezentaci stále rozumí. Zbyněk Irgl slaví s Petrem Hubáčkem první gól utkání
Bývalí parťáci z Vítkovic si v reprezentaci stále rozumí. Zbyněk Irgl slaví s Petrem Hubáčkem první gól utkání

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud