10. dubna 2015 • 17:50

Češi vyhráli i druhé derby. V Jihlavě porazili Slovensko 3:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté vyhráli i čtvrtý přípravný zápas před blížícím se mistrovstvím světa. V Jihlavě porazili Slovensko 3:1. Gólově se v utkání, které bylo součástí seriálu Euro Hockey Challenge, prosadili Martin Zaťovič, Dominik Simon a Jakub Valský.



Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání. Již při prvním střídání otevřel skóre Zaťovič, který tečoval Nakládalovu střelu. Brankář Hudáček tak inkasoval po 46 sekundách.

Útočník Togliatti se do další šance dostal v 6. minutě, tentokrát se však neprosadil. Jakuba Kováře, který nastoupil jako brankářská jednička i do čtvrtého zápasu v přípravě na MS, výrazněji prověřil až v 8. minutě Bližňák.

O několik sekund později již vedli Češi 2:0. Po rychlém protiútoku střílel přesně Simon. Třetí gól mohl Růžičkův výběr přidat při sérii přesilových her, ani jeden z trojice slovenských faulů však nepotrestal. Při Nagyově vyloučení se musel navíc po chybě v rozehrávce předvést Kovář, Tyborovu šanci však zlikvidoval.

Další šanci skórovat v početní výhodě měl český tým na začátku druhé třetiny, kdy hrál 87 sekund přesilovku čtyři na tři, ani tentokrát ji však nevyužil. V 27. minutě se do slibné šance dostal Valský, Hudáček však jeho pokus vyrazil.

Ve 32. minutě nastoupil do české branky místo Kováře Machovský a připsal si tak premiérový reprezentační start. První složitou šanci musel plzeňský gólman řešit až na začátku třetí třetiny, kdy po nečekaném odrazu od mantinelu skokem zastavil šanci Nagye.

Duel následně poznamenala série vyloučení, v rychlém sledu rozhodčí rozdali jedenáct menších trestů. Často však vylučovali současně hráče na obou stranách. Stav se však změnil při vyrovnaném počtu hráčů na ledě, v 50. minutě překonal Machovského vydařenou střelou pod horní tyč Libor Hudáček.

Drama v závěru se ale nekonalo. Valský totiž v pádu v 54. minutě překvapil Júliuse Hudáčka a vrátil domácím dvoubrankové vedení.

Češi zvítězili v obou utkáních se Slovenskem
Video se připravuje ...

Česká republika - Slovensko 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Zaťovič (Nakládal, M. Růžička), 8. Simon (Radil, Mozík), 54. Valský (T. Zohorna) - 50. L. Hudáček (Šťastný, Dej). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bláha, J. Svoboda. Vyloučení: 9:12. Bez využití. Diváci: 5274.

ČR: Jakub Kovář (32. Machovský) - Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek - Martin Růžička, Jan Kovář, Zaťovič - Birner, Novotný, Smoleňák - Pohl, T. Zohorna, Valský - Radil, Filippi, Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Slovensko: J. Hudáček - Podhradský, Švarný, Jurčina, Sersen, Jaroš, Baranka, Sloboda, Kozák - L. Hudáček, Marcinko, Nagy - Sýkora, Viedenský, Tybor - Dej, Bližňák, Bartovič - Haščák, Lušňák, Cehlárik - Šťastný. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

Čeští hokejisté oslavují výhru nad Slovenskem
Čeští hokejisté oslavují výhru nad Slovenskem

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 18:00
Česká republika
Česká republika
3:1
ONLINE
10. dubna
18:00
Slovensko
Slovensko
Góly

Domácí: 00:46. Zaťovič, 07:39. Simon, 53:52. Valský

Hosté: 49:32. Hudáček

Sestavy

Domácí: Jakub Kovář (32. Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek – Růžička, Jan Kovář, Zaťovič – Birner, Novotný, Smoleňák – Pohl, Zohorna, Valský – Radil, Filippi, Simon – Ondřej

Hosté: J. Hudáček (Konrád) – Švarný, Podhradský, Sersen, Jurčina, Baranka, Jaros, Kozák, Sloboda – Nagy, Marcinko, L. Hudáček – Tybor, Viedenský, Sýkora – Bartovič, Bližňák, Dej – Cehlarik, Lušňák, Haščák – Šťastný

Rozhodčí

Hodek, Šindler – Bláha, Svoboda

Stadion

HZS Jihlava

Návštěva

5274 diváků

ONLINE: Česko - Slovensko (18:00)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud